Колектив обласної психіатричної лікарні №1 по праву може пишатися не лише гарними показниками у лікуванні та реабілітації хворих, а ще й колом благодійників, які є справжніми друзями закладу.

2013_12_12_01

12 грудня до дитячого відділення лікарні завітали депутати Житомирської міської ради Олександр Рабінович та Олег Малиновський, голова профкому студентів Житомирського національного агроекологічного університету Іван Мартинчук. За словами завідувачки дитячим відділенням лікарні Наталії Островської, декілька років тому ці шановані люди  взяли шефство над відділенням та відтоді постійно опікуються його проблемами.

2013_12_12_02

- Зокрема, - зазначила Наталія Іванівна,  - на їхні благодійні кошти біля корпусу дитячого відділення  зведено  дитячий майданчик. За фінансової підтримки наших друзів у відділенні замінюються вікна, проводяться ремонтні роботи та оновлюються меблі. Слід зазначити, що наші  благодійники звертають велику увагу на екологічність матеріалів  та якість проведення ремонтних робіт, адже йдеться про діток з особливими потребами.

2013_12_12_03

Сьогодні благодійники завітали до відділення з подарунками для оснащення сенсорної кімнати, яка, за словами вихователя відділення Варвари Бондар, відіграє надзвичайно важливу роль для психоемоційного розвантаження маленьких пацієнтів та спрямування їхньої уваги на позитивні емоції.

2013_12_12_04

- Наші підопічні, - розповідає Варвара Вікторівна, - отримують велике задоволення від занять, які проходять у цій сенсорній кімнаті. Діткам до вподоби виконувати фізичні вправи на тренажері, займатись моделюванням, складати пазли.  Вони з великим бажанням долучаються до чарівного світу музики та образотворчого мистецтва. Тож приємно зазначити, що наші благодійники завжди враховують специфіку опікуваних ними діток. Так, наприклад, добірка картин для сенсорної кімнати була зроблена з урахуванням порад психолога.

Заступник головного лікаря ОПЛ № 1 Неля Матвіюк щиро подякувала благодійникам за покращення психотерапевтичних умов для маленьких пацієнтів, постійну турботу про них та можливість привернути увагу суспільства до дітей з особливими потребами.

Колектив дитячого відділення та його підопічні запросили своїх друзів   на свято Святого Миколая.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72