Надання повноцінної медичної та соціальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни Президент України Віктор Янукович визначив пріоритетним завданням діяльності органів влади усіх рівнів. На цьому акцентував увагу і голова облдержадміністрації Сергій Рижук 29 жовтня, спілкуючись із журналістами перед початком урочистих зборів до Дня працівників соціальної сфери.

2013_10_30_01

«Ми, представники влади, докладаємо всіх зусиль, аби захист ветеранів був гідним їхньому подвигу. Особливо актуальною підтримка цієї верстви населення є напередодні 70-ї річниці визволення нашої держави від німецько-фашистських загарбників. Так, у нашій області на тисячу громадян - 760 непрацездатних, серед яких і ветерани Великої Вітчизняної війни. Тому на Житомирщину спрямовуються значні субсидії з державного бюджету. Наразі ми отримали кошти на придбання квартир і автомобілів ветеранам», – повідомив очільник області.

При цьому Сергій Рижук наголосив, що Житомирщина жодного разу не заборгувала жителям у виплаті матеріальних і соціальних допомог. Зауважимо, що цьогоріч Уряд підвищив розмір щомісячної виплати для ветеранів війни.

Говорячи під час брифінгу про допомогу іншим незахищеним категоріям населення області, голова облдержадміністрації зазначив:

«Завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича щодо поліпшення соціального захисту малозабезпечених родин сума виплати в області збільшилася майже вдвічі і досягла 84,5 млн. грн. Водночас, з метою посилення соціального захисту осіб, які здійснюють догляд за інвалідами І і ІІ групи внаслідок психічного розладу, розмір щомісячної допомоги підвищено у 10 разів. За дев’ять місяців поточного року таку грошову допомогу отримали понад 2 тисячі осіб, на що використано майже 19 млн. грн. Упродовж січня-вересня поточного року державні види допомоги отримали 115 тисяч родин з дітьми, майже 8 тисяч малозабезпечених сімей і 16 тисяч інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів на загальну суму 940,1 млн. грн».

Зі свого боку, голова обласної ради Йосип Запаловський подякував усім працівникам комунальних установ Житомирщини за самовіддану роботу.

«Ми й надалі робитимемо все, аби наші земляки та, зокрема, ветерани почувалися захищеними. Так, інтернатна система, що функціонує у нашій області, фінансується сповна, а тому є можливість забезпечити утримання людей похилого віку та дітей на належному рівні», – сказав Йосип Запаловський.

Прес-служба облдержадміністрації