Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова взяла участь в засіданні Центрального комітету профспілки працівників охорони здоров’я України.
2013_10_11_01

У своєму вітальному слові Раїса Богатирьова зазначила провідну роль профспілок у забезпеченні соціального захисту медичних працівників, достойної оплати праці та підвищенні престижу професії лікаря. Адже профспілка працівників охорони здоров’я України об’єднує в своїх лавах понад мільйон спілчан та зберігає передові позиції щодо масовості та впливовості серед членських організацій Федерації профспілок України. З-поміж тим, зазначила Міністр, профспілки мають опікуватися не лише соціально-економічними інтересами медиків, а й брати активну участь в трансляції основ реформування національної системи охорони здоров’я, її переваг, в трудових колективах, ставити в приклад тих, хто гідно захищає честь «білого халата» та виявляти тих, кому ці принципи чужі.

2013_10_11_02

Під час засідання спілчани розглянули питання підвищення ролі галузевої профспілки та її організацій в обстоюванні трудових прав та соціально-економічних інтересів медичних працівників у процесі реформування системи охорони здоров’я, а також затвердили Положення про профспілкову організацію структурного підрозділу первинної профспілкової організації закладу, установи охорони здоров’я.

Прес-служба МОЗ України