З 23 по 29 вересня в рамках Всеукраїнського тижня серця в Житомирській області проведено низку заходів, спрямованих на підвищення поінформованості громадян про методи профілактики серцево-судинних захворювань та популяризації здорового способу життя.

2013_10_01_01

Так, зокрема, на Житомирському обласному телебаченні в програмі «Вечірня панорама» відбувся прямий ефір за участю обласного позаштатного кардіолога Олени Ільчишиної та керівника КУ «Аптека «Міжлікарняна»» Олени Найденко. Також підготовлено передачу «Профілактика інсультів» за участю лікарів-кардіологів обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Миколи Кушніра та Романа Борущака.

На Житомирському обласному радіо підготовлено програму «Здоров’я» за участю завідуючого кардіологічного відділення ЦМЛ № 2 м.Житомира Олеся Кутнія.

2013_10_01_02

Обласний позаштатний кардіолог Олена Ільчишина взяла участь у засіданні товариства заступників головних лікарів ЛПЗ області з амбулаторно-поліклінічної роботи та виступила на тему щодо реалізації в області пілотного проекту по здешевленню цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

На сторінках обласного медичного видання «Пульс» № 39 від 26 вересня 2013 року  опубліковано статтю «Стартував Всеукраїнський тиждень серця».

Крім того, в поліклінічних закладах області діяли «Майстерні здоров’я» з вимірювання артеріального тиску та проведення консультацій для населення області. Обласним медичним центром здоров’я та спортивної медицини розгорнуто п’ять мобільних пунктів «Містечка здоров’я», де всі бажаючі мали можливість виміряти артеріальний тиск та отримати консультації сімейних лікарів щодо реалізації в області пілотного проекту по здешевленню цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

В медичних закладах області розміщено тематичні стенди з використанням відповідної інформації, що надішла від МОЗ України.

Про підсумки проведення Всеукраїнського тижня серця в області йшлося 27 вересня 2013 року, на засіданні колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail: press@ztomc.net.ua