За підсумками серпня 2013 року у заклади охорони здоров’я поставлено лікарських засобів і виробів медичного призначення за централізованими закупівлями МОЗ України на 436,5 мільйонів гривень.

moz_uaМинулого тижня загальний обсяг поставлених лікарських засобів і виробів медичного призначення за укладеними договорами 2013 року склав 1 264,5 млн грн., що становить 58% від річного обсягу фінансування. На сьогодні поставки здійснені за усіма централізованими напрямами забезпечення. В середньому за різними напрямами забезпечення поставлено близько 60% лікарських засобів і виробів медичного призначення, у порівнянні із річним планом забезпечення.

Щотижнево на склади уповноважених державних підприємств МОЗ України продовжує поставлятися препаратів і медичних виробів на 80-90 млн грн.

За першу декаду вересня поставлено препаратів і медичних виробів на 76,3 млн грн. Загалом очікується поставка у вересні у обсязі 144 млн. грн. При цьому МОЗ України, у разі необхідності, продовжує вживати заходів щодо здійснення дострокових поставок.

Найбільше дострокових поставок, як і раніше, здійснюється за онкологічним напрямом забезпечення, за напрямом забезпечення хворих на гемофілію, а також на серцево-судинні і судинно-мозкові захворювання, для імунопрофілактики населення та ін.

У відсотковому відношенні до річного обсягу фінансування найбільше поставлено лікарських засобів і виробів медичного забезпечення для лікування хворих нефрологічного профілю (100%), онкохворих дітей (69%), для лікування хворих дорослого віку на гемофілію (67,7%), для здійснення трансплантації органів і тканин (72,0%), для лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань (67,2%), у межах заходів із забезпечення репродуктивного здоров’я нації (88,4%), за напрямом забезпечення медикаментами для лікування онкохворих дорослого віку (67,8%), для забезпечення імунопрофілактики населення (66,7%), для здійснення заходів із донорства крові і компонентів (59,3%), для профілактики і лікування ВІЛ/СНІДу (57,6%) та ін.

На виконання заходів у межах державної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року» за окремими напрямами забезпечення дітей поставлено препаратів на 70-100%. За іншими напрямами поставлено близько половини препаратів і медичних виробів від загального обсягу передбаченого забезпечення на поточний рік.

За напрямами забезпечення, які перебувають під особливо пильною увагою засобів масової інформації, відмітимо, що на сьогодні в регіонах України наявні основні вакцини для проведення планових щеплень дітям відповідно до діючого календаря профілактичних щеплень, а також онкологічні і онкогематологічні препарати для лікування онковорих дітей.

 Прес-служба МОЗ України