30 серпня 2013 року на базі Житомирської обласної клінічної лікарні  ім. О.Ф.Гербачевського під головуванням директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбаса та за участю заступників директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації С.В.Кобилінського та В.О.Грищук відбулося засідання  колегії департаменту  охорони здоров'я облдержадміністрації.

2013_08_30_01

В засіданні колегії взяли участь головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, обласних лікувально-профілактичних закладів, центрів, санаторіїв, керівники навчальних медичних закладів та фармацевтичного закладів, головні та обласні позаштатні фахівці.

Із вступним словом виступив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбас, який ознайомив присутніх із результатами аналізу виконання пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

2013_08_30_02

На засіданні колегії, зокрема, зазначалося, що не в усіх районах області активно проводиться робота по виконанню даного пілотного проекту. Разом з тим, доволі ефективною є робота серед населення та медичних працівників області. В лікувально-профілактичних закладах області розроблено та впроваджено локальні протоколи на основі уніфікованого клінічного протоколу медичної допомоги «Артеріальна гіпертензія». Створено обласний реєстр хворих на артеріальну гіпертензію. Найкраще проект реалізовується в Ємільчинському, Любарському, Чуднівському, Житомирському та Романівському районах.

Рішенням колегії головним лікарям ЦРЛ, ЦМЛ, райміськТМО та центрів ПМСД, зокрема,  доручено оновити реєстр хворих на гіпертонічну хворобу, проводити санітарно-просвітницьку роботу серед населення з питань постійного прийому гіпотензивних засобів хворими на гіпертонічну хворобу, контролювати кількість виписаних та відпущених рецептів. Проводити моніторинг по структурі виписаних гіпотензивних ліків, а також продовжувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо впровадження пілотного проекту.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua