28 липня, у Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами Житомирський обласний центр профілактики та боротьбі зі СНІДом за сприяння громадської організації «Перспектива» провели у Житомирі акцію, під час якої всі бажаючі мали змогу безкоштовно та анонімно пройти швидке скрінінг-тестування на гепатити В та С. Крім того, медичні працівники разом з волонтерами організації розповсюджували серед населення відповідні інформаційні матеріали.

2013_07_30_01

За результатами тестування було виявлено 2 первинних хворих на гепатит С. Ці люди отримали консультацію фахівців обласного центру профілактики та боротьбі зі СНІДом та направлення до лікаря – інфекціоніста для подальшої діагностики і лікування.

За словами головного лікаря Житомирського обласного центру профілактики та боротьбі зі СНІДом  Юрія Яковича Галінського, проведення в області таких акцій  вже стали традиційними.

-Метою заходу, - зазначив Ю.Я.Галінський, - є підвищення рівня обізнаності  населення про симптоми, методи діагностики, профілактики та лікування гепатитів, особливо групи В і С.

Довідка: кожна дванадцята людина в світі є носієм вірусу гепатиту В або C. Ця статистика перевищує показники за кількістю ВІЛ-інфікованих або хворих на рак, проте рівень обізнаності людей про гепатит вкрай низький.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72