Кардіологічне відділення Житомирської міської лікарні № 2 отримало датчик для черезстравохідного обстеження серця, який придбано за кошти міського бюджету.

2013_07_23_01

За словами головного лікаря закладу Віктора Павлусенка, завдяки цьому приладу можна більш детально провести обстеження населення.

- Зараз за допомогою цього апарату, - зазначив В.Павлусенко, - ми оглянули вже близько сотні людей. У 5-ти з них вдалося виявити патології на ранніх стадіях, і запобігти розвитку хвороби.

2013_07_23_02

Завідуючий кардіологічним відділенням Олесь Кутній запевняє, що Житомир – одне з небагатьох міст, що мають таку сучасну техніку.

- Нещодавно, - зазначив О.Кутній, - я був на курсах у Києві, де нас ознайомлювали з цією технікою. Тож мені  надзвичайно приємно за нашу лікарню, адже далеко не  усі столичні медичні заклади  мають подібний датчик.

Під час вручення нового медичного обладнання медколективу Житомирський міський голова Володимир Дебой насамперед висловив подяку колективу міської лікарні № 2 за їх професійність та прагнення бути найкращими у своїй галузі.

- Даний  пристрій і датчик, - зауважив В.Дебой, - придбані за рахунок коштів міського бюджету. Це була ініціатива завідуючого відділенням Олеся Івановича. Він, як фахівець, бачив його необхідність і під час одного із моїх візитів до лікарні переконав мене у необхідності щодо його придбання.

На тверде переконання лікарів, завдяки новому обладнанню буде врятовано  життя людям,  зменшено рівень інвалідності та значно здешевлено вартість лікування за рахунок виявлення хвороби на ранніх стадіях.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua