68 років тому, 30 грудня 1943 року,  Житомир звільнили від німецько-фашистських загарбників. Цю визначну дату в історії нашого краю відзначили урочистим покладанням квітів до пам’ятника визволителям Житомира – танка «Т-34» на майдані Перемоги.

Участь у заході взяли голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, міський голова Житомира Володимир Дебой, керівники структурних підрозділів обласної та міської влади, вдячні житомиряни.
Визволяючи Батьківщину, у роки Великої Вітчизняної війни на фронтах загинули понад 120 тисяч наших земляків. Їх подвиг був оцінений державою: 98 жителів Житомирщини удостоєні звання Героя Радянського Союзу, троє із них - двічі.
Завдяки людям, які воювали на фронтах, у підпіллі, брали участь у партизанському русі, сьогодні ми живемо у мирній незалежній державі. Ми маємо пам’ятати подвиг наших предків, шанувати полеглих та оточити увагою тих, хто переніс жахи війни.
Напередодні відзначення річниці визволення Житомира міська влада на виконання програми Президента України Віктора Януковича вручила 15-м ветеранам, інвалідам Великої Вітчизняної війни, ордери на житло, – про це під час урочистостей журналістам повідомив Володимир Дебой.
Нині у Житомирі Президентська програма виконана повністю – усі інваліди Великої Вітчизняної війни І групи забезпечені житлом.

Управління з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю ОДА