Про медичну допомогу пораненим учасникам АТО з Житомирщини розповідав журналістам директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас.

2014_08_22_01

Він повідомив, що наразі за ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Машковського розроблено проект програми щодо лікування та реабілітації поранених військовослужбовців нашої області у медичних закладах Житомирщини. До переліку увійдуть обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського, обласний центр вертебрології та реабілітації, обласний лікувально-санаторний заклад радіаційного захисту дорослого та дитячого населення «Дениші», обласний військовий шпиталь ветеранів війни у м. Бердичеві, обласна психіатрична лікарня №1 та обласний наркологічний диспансер. У цих закладах будуть створені додаткові місця для поранених у зоні АТО.

«У Житомирському військовому шпиталі на лікуванні та реабілітації перебуває 143 військовослужбовці, котрі були поранені в зоні АТО. 43 з них поранені, але неважкі, а 100 лежать із різними травмами та захворюваннями», - проінформував Олександр Торбас.

За словами посадовця, за даними станом на 18 серпня ще 73 військові з Житомирщини лікуються у закладах охорони здоров’я Міністерства оборони України. Це Київ, Одеса, Вінниця, Львів, Харків.

Нагадаємо, що четверо поранених у зоні АТО бійців перебувають на реабілітації у Житомирському обласному військовому шпиталі ветеранів війни у м. Бердичеві.