Шостого серпня відзначається день «Лікарі світу - за мир». Це міжнародний день, який був запропонований організацією «Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі». Він відзначається в річницю дня бомбардування японського міста Хіросіми 6 серпня 1945.

2014_08_05

Цей день служить для нагадування про цю людську трагедію, про роль лікарів в боротьбі за мир і в запобіганні війни в цілому. Символічність Міжнародного дня «Лікарі світу за мир» полягає в нагадуванні всьому людству про необхідність запобігання війни на планеті. Міжнародний день «Лікарі світу за мир» відзначають вже понад 60 років. В цей день, 6 серпня, в місті Хіросіма настає хвилина мовчання - о 08.15 годині ранку. Японці щиро сумують, склавши руки на грудях, і вшановують пам'ять загиблих.

Організація «Лікарі світу за мир» виникла в 1980 році у Франції в результаті відокремлення від іншої знаменитої міжнародної організації «Лікарі без кордонів». З тих пір великі відділення «Лікарів світу» з’явилися у дванадцяти країнах, включаючи США, Швецію і Нідерланди.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

 E-mail:  press@ztomc.net.ua