Згідно наказу департаменту охорони здоров’я ОДА №608-к фахівцями лікувальних закладів спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, 9 липня 2014 року розпочато медичне обстеження переміщених осіб з дітьми з Донецької та Луганської областей, що проживають в ДП "Санаторій "Тетерів", Коростишів. Всього перебуває в санаторії близько 180 осіб.

2014_07_11_01

В цей день пройшли обстеження терапевтом 28 дорослих, педіатром- 30 дітей, ульразвукове обстеження- 26 чол. та надана допомога психологом- 17 особвм.

В цій акції задіяні автотранспорт та УЗД-обладнання пересувної діагностичної лабораторії обласної організації Товариства Червоного Хреста.  голова Коростишівської  районної  організації Товариства Червоного Хреста О.А.Юрченко та патронажні медичні сестри Червоного Хреста.

Профілактичні огляди проводитиме бригада медичних фахівців кожної другої та четвертої середи місяця.

2014_07_11_02

У зв'язку з необхідністю допомогти людям, які були змушені покинути свої домівки в зонах збройних конфліктів у Луганській, Долнецькій областях та АР Крим міськими і районними організаціями Товариства Червоного Хреста проводиться  робота по збору пожервувань для цих цілей в рамках Звернення Товариства Червоного Хреста України, вивчаються умови проживання та потреби переміщених  осіб щодо надання в подільшому  їм матеріальної підтримки.

2014_07_11_03

Організаціями Червоного Хреста вже надана матеріальна допомога  340 особам, що проживають на території орбласті  на загальну суму 16853 грн.  Це допомога продуктами харчування, одягом, взуттям, постільною білизною, ковдрами, миючими засобами, засобами особистої гігієни, медикаментами та  грошова допомога.

Окрім цього, 09.07.2014 року, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України  О.В.Богдан разом з бригадою лікарів привіз для потреб осіб, що перебувають в ДП "Санаторій «Тетерів» гуманітарний вантаж, а це миючі засоби та засоби особистої гігієни, вартістю 2822 грн.

2014_07_11_04

Червоний Хрест запропонував допомогу гуманітарного характеру для переміщених громадян  по здійсненню розшуку та возз'єднню родин для тих, хто втратив зв’язок зі своїми  рідними та близькими у збройному конфлікті.

Окрім цього обласною організацією Товариства Червоного Хреста в зону АТО було передано засоби особистої гігієни, миючі засоби та набір медикаментів, вартістю-2651 грн.

На Звернення Товариства Червоного Хреста України профспілковий комітет обласного стоматологічного медичного об’єднання перерахував пожертвування в сумі 1000 гривень для надання невідкладної допомоги жертвам збройного конфлікту.

Червоний Хрест звертається до небайдужих людей  із закликом допомогти жертвам збройного конфлікту.

Нагадуємо наш розрахунковий рахунок: Одержувач: Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста України: ЄДРПОУ 02940173,  р/р 26006203962  АТ «Райффайзен банк «Аваль», МФО 380805

З поміткою: На допомогу жертвам збройного конфлікту

Пресслужба обласної організації Товариства Червоного Хреста України

Товариства Червоного Хреста України