3-4 липня 2014 р. делегація благодійників з Японії у складі пана Ясунорі Хірата (Yasuhori Hirata), Коскі Шіраіші (Kosky Shiraishi) та оператора Шігейоші Сога (Shigeyoshi Soga)  відвідали  із офіційним візитом м. Житомир.

2014_07_10_01

Це вже другий  візит представників благодійної організації «ЧеФуКо» («Діти  Чорнобиля  та Фукусіми») до України.  В травні 2013 року за власної ініціативи  президента  Консалтингової Компанії Дайнікаентай пана Асаї була заснована ця благодійна  організація.  Ідея благодійників -  допомога дітям  префектури Фукусіма, які постраждали від наслідків аварії  на атомній станції.

Вже восени минулого року пан Асаї висловив  бажання відвідати українське місто Житомир і  зустрітися з дітьми, що мають статус  постраждалих  від Чорнобильської аварії.  Зустрічі були  надзвичайно  продуктивними і мали  продовження у спільних акціях як в Україні, так і в Японії.  Були проведені новорічна  акція  «Різдво разом», коли  українські діти підготували та намалювали поштові листівки для японських  друзів, та акція «Листки  райдуги  відродження», яка утвердила сподівання  українських та японських дітей на відновлення життя у  постраждалих від радіації  землях Фукусіми та Чорнобиля.

У рамках свого візиту до м. Житомира на запрошення благодійного  фонду «Заложники  Чорнобиля» представники  японської  організації «ЧеФуКо» відвідали  дитяче психоневрологічне відділення  Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1.

Як завжди, наші діти тепло і сердечно зустрічали гостей з Японії.  Вони підготували  святковий  захід,  в якому  розповідали гостям  про свою Батьківщину  - Україну, Було  урочисто  виконано Державний Гімн України. Діти  розповідали гостям про державну  символіку, народні  символи. За давньою  традицією  гостей  вітали хлібом та сіллю, подарували вишитий  рушник, власноруч зроблені гостинці на згадку та листа,  в якому  висловили щиру вдячність за турботу  та піклування  людям, які самі  мають  чималі проблеми,  але не втрачають головного – надію на світле майбутнє та  мирне  небо над головою  як українського, так і японського народу.

Така сердечна  зустріч розчулила гостей. «Ці діти дуже емоційні та життєрадісні», - зазначив  Ясунорі Хірата, волонтер  фонду «ЧеФуКо».

Головний лікар обласної психіатричної лікарні № 1 Олександр Якович Гусак  обговорив з японськими друзями проблеми розвитку дитячої  служби лікарні та подальші  кроки співпраці з представниками  японської делегації.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail: press@ztomc.net.ua