Права людини – це універсальні правові гарантії, що захищають індивідів і групи людей від дій, які порушують основоположні свободи і принижують людську гідність.

2014_07_01_01

У нашій країні 28 червня святкується прийняття головного документа держави, що забезпечує захист прав та свобод її громадян, – Конституції України. Саме в цей день на базі дитячого відділення Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 був проведений навчально-практичний семінар для законних представників осіб з психічними та інтелектуальними проблемами.

Про права дітей з особливими потребами та їх повноцінне життя у громаді, максимальну інтеграцію в суспільстві обговорили батьки, опікуни, громадські активісти, працівники даного медичного закладу.

2014_07_01_02

Зокрема зазначалося, що в Україні для людей з особливими потребами є шанс на повноцінне життя завдяки Конституції та іншим нормативно-правовим документам, які підпорядковані головному уставу держави. Світові дослідження доводять, що при належному догляді люди із особливими потребами можуть жити повноцінно: навчатися, працювати і навіть створювати сім'ї.

Обговорити проблеми дітей із психічними розладами та розумовою відсталістю на обласний семінар приїхали представники понад 30-ти сімей з усієї Житомирщини.  Присутні були ознайомлені з відеоматеріалами Всеукраїнської конференції «Стан та перспективи виконання конвенції ООН про права інвалідів в Україні». Фахівці медико-психологічної служби обласної психіатричної лікарні надали роз'яснення щодо механізму отримання соціальних послуг, про представництво інтересів дітей-інвалідів та особливості реформування дитячого відділення ОПЛ № 1.

Завідуюча дитячим відділенням Т. В. Шевченко ознайомила присутніх з новітніми впровадженнями у відділенні з метою підвищення якості медико-соціальних та психолого-педагогічних послуг, системою розвитку комплексних реабілітаційних програм для дітей з психофізичними розладами.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua