З нагоди 200-річчя від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка в  Бердичівському медичного коледжі пройшла регіональна науково-теоретична конференція на тему: «В могутній силі незвичайного таланту він сіяв істину, проспівану в безсмертя».

2014_03_06_01

У конференції взяли участь викладачі й студенти Житомирського інституту медсестринства, Житомирського базового фармацевтичного коледжу ім. Г.С.Протасевича,  Бердичівського медичного коледжу та Новоград-Волинського медичного коледжу.

З привітальним словом до учасників конференції звернувся директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк. Зокрема він підкреслив, що дана тема літературної конференції дасть змогу молодому поколінню вкотре переконатися, що Шевченкове слово стало найважливішим складником духовного єства  українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили й надію.

2014_03_06_02

- Кожен, хто відчуває себе українцем, - зазначила викладач української мови й літератури Бердичівського медичного коледжу Юлія Силюк, - повинен відчувати потребу осмислити творчість Тараса Шевченка для себе, для своєї особисто і життєвої дороги та для свого громадянського діяння. Бо ж велика заслуга Кобзаря в тому, що, доклавши стільки зусиль для пробудження національного самоусвідомлення українського народу та виховання національної гідності, він спрямував нас не в бік національної замкненості, винятковості чи ворожнечі, а в бік взаємопізнання та взаємоповаги.

Майже усі виступи учасників конференції були пронизані лейтмотивом: ми на вічнім шляху до Тараса Шевченка, який для українського народу є символом боротьби за вільне політичне та духовне життя, за повноцінний розвиток у всіх сферах, за здобуття рівних прав серед європейських народів.

Учасники конференції отримали дипломи, а також для них була проведена цікава екскурсія по видатних місцях Бердичева.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua