Срібний приз одержала Житомирська обласна дитяча лікарня у Всеукраїнському конкурсі на дотримання гендерної рівності роботодавцями України „Рівні можливості: найкращий роботодавець - 2010”.

2010_28_12_3

З усіх медичних закладів України наша лікарня стала першою, яка взяла участь у конкурсі, головними організаторами якого були Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України, проект ЄС „Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент”. Проводився ж він під егідою та за активної підтримки Міністерства праці та соціальної політики України, Міжнародної організації праці „Рівність жінок та чоловіків у світі праці” та Європейської бізнес-асоціації.

- Ми цілком свідомо брали участь у конкурсі, - сказав головний лікар обласної дитячої лікарні Віктор Федорович Марченко. - Адже аспекти гендерної політики існують у закладі вже давно й ми їх активно розвиваємо. У нас діє жіноча рада, яка піднімала питання гендерної політики ще багато років тому. З 1004 працівників лікарні жінок – 791. Із семи керівних посад п’ять займають жінки. Із 27 керівників структурних підрозділів 16 – жінки. Тому ми підтримали мету проведення конкурсу - спонукання роботодавців запроваджувати гендерні підходи, забезпечувати умови для поєднання сімейного та професійного життя, поширювати найкращі європейські практики в галузі рівності жінок та чоловіків. Рівне партнерство жінок та чоловіків на робочому місці вигідне для роботи – це чудова мотивація. Адже добре ставлення, довіра та рівність у кар’єрному зростанні якнайкраще сприяють прагненню досягти більшого та підвищують ініціативність людини, ефективність праці.

- Ми переконані, що забезпечення рівних можливостей для всіх людей незалежно від статі – це запорука процвітання та стабільного розвитку не лише окремої компанії або організації, а й суспільства в цілому, - додав заступник головного лікаря з хірургічної роботи Микола Дмитрович Бобер. – Тож проведення такого конкурсу – це додаткова публічна підтримка кращих роботодавців в Україні, а також нагадування іншим керівникам підприємств в Україні про важливість підвищення уваги до питань рівного ставлення до жінок та чоловіків у сфері праці.

Загалом же участь у конкурсі взяли більше 90 українських підприємств та організацій різних напрямків діяльності, які продемонстрували існуючі практики в забезпеченні рівності працівників у рамках конкурсу. За його підсумками фіна-лістами стали 13 компаній та організацій (серед них – відомі АТВТ „Галич фарм”, Британська Рада в Україні, ЗАТ „Оболонь”, ТОВ „Майкрософт Україна” та інші).

- В рамках конкурсу були відзначені існуючі практики гендерної рівності в діяльності українських підприємств, - розповіла голова жіночої ради обласної дитячої лікарні, керівник спеціалізованого центру з надання допомоги дітям із гострою травмою Олена Іванівна Ностопирьова. – Це - п’ять вільних годин на тиждень для працівників із дітьми, кімнати матері та дитини та можливість перебування дитини на робочому місці, дистанційна робота та гнучкий робочий графік, безвідсотковий кредит для лікування дитини та сприяння влаштуванню в дитячі заклади, кодекс корпоративної етики та уповноважена особа з питань рівності працівників. Тож приємно повідомити, що ці аспекти ми активно підтримуємо. Допомагаємо при влаштуванні дітей наших працівників до навчально-виховних закладів. У гуртожитку для дітей медпрацівників, які там мешкають, облаштована ігрова кімната, ігровий майданчик. Проводиться у нас багато культурно-масових заходів – зустрічі поколінь, спортивні змагання, дні матері та батька, молодого покоління, день захисту дітей тощо. Гендерну рівність працівників ми хочемо описати в колективному договорі. Крім того, запровадити спеціальну посаду уповноваженого з гендерних питань - мені, як голові жіночої ради, запропонували очолити її.

Тож, отримуючи під час церемонії вручення нагород фіналістам та переможцям конкурсу срібний приз, представники Житомирської обласної дитячої лікарні - заступник головного лікаря з хірургічної роботи М.Д.Бобер, голова жіночої ради обласної дитячої лікарні, керівник спеціалізованого центру з надання допомоги дітям із гострою травмою О.І.Ностопирьова та голова профкому закладу Л.І.Бондарєва – висловили вдячність орга-нізаторам конкурсу за визнання медичного закладу з Житомира одним з кращих й запевнили, що політики гендерної рівності керівництво та колектив лікарні дотримуватиметься й надалі.

Вікторія Паламарчук.