Офіційно відзначається з 1992 року з ініціативи Міжнародної асоціації акушерок. 

Робота акушерки нелегка, потребує чимало енергії, здоров’я та сил, а ще – поєднання майстерності, досвіду та наполегливості. Кожна акушерка повинна мати високий рівень знань, бо від їхнього професіоналізму залежить здоров’я матері та немовляти.

 2023_05_05_01

Представники цієї професії повинні володіти ще й такими якостями, як відповідальність, доброта, чуйність і співчуття, що особливо важливо в нинішні часи, адже мрія кожної майбутньої мами – спокійно та без ускладнень народити дитину.

Акушерки допомагають жінкам ставати мамами, супроводжуючи їх з моменту надходження в пологовий будинок і до виписки. Вони перебувають поруч з майбутньою матір’ю до, після і безпосередньо під час пологів, надають породіллям необхідну медичну допомогу і моральну підтримку, оформляють документи і радіють, як і у всі часи, кожній народженій дитині.

З початку повномасштабної війни, за оперативною інформацією пологових відділень, у Житомирській області народилося 7904 дитини, серед яких – 86 двієнь і трієнь.

Всім акушеркам лікувальних закладів області, хто не покидає свій пост у ці часи нелюдських випробувань для нашої країни, хто нарівні з нашими захисниками стоїть на варті охорони здоров’я і робить усе від них залежне, аби наші малюки народилися здоровими, з нагоди професійного свята висловлюємо щирі слова подяки за їхню нелегку працю і побажання доброго здоров’я на довгі роки, щастя, добробуту, родинного затишку і тепла та наразі головного – миру на нашій рідній землі.

Зі святом вас!

Департамент охорони здоров’я ОВА.