Житомирський обласний онкодиспансер – єдиний в області спеціалізований заклад, в якому пацієнти отримують весь спектр медичних послуг з діагностики та лікування раку. Впродовж останніх кількох років онкодиспансер зазнав значних змін, проте розвиток медичного закладу не припиняється навіть у воєнний час. Адже  рак не відступає, не чекає на завершення війни, кількість хворих на онкологію, на жаль, щорічно зростає, і онкопацієнти потребують постійного лікування.

2023_01_05

В онкодиспансері поступово оновлюється застаріла матеріально-технічна база, закуповується сучасне обладнання, а також відбуваються ремонти. Зокрема, у заклад придбано один з найкращих в Європі комп’ютерних томографів «Somatom X.Cite» виробництва німецької фірми «Siemens Healthcare» для діагностики злоякісних новоутворень.

«Це один із найбільш потужних комп’ютерних томографів. Таке обладнання дає змогу виявити пухлини на ранніх стадіях, навіть розміром до 1 см, визначити їх структуру, уточнювати стадію захворювання, що дуже важливо для визначення тактики лікування. Допомагатиме він і у проведенні променевої терапії. Адже даний КТ оснащений додатковим обладнанням з метою підготовки (планування) хворих для лікування на лінійному прискорювачі», - розповів директор закладу Ігор Сабадаш.

Ще однією перевагою такого комп’ютерного томографа є те, що він не має обмежень по вазі пацієнтів, адже більшість апаратів в області не можуть обстежувати хворих вагою понад 120 кг.

Новий КТ, вартістю майже 36 млн грн, був закуплений за кошти державного та обласного бюджетів.

Високотехнологічне обладнання вже успішно пройшло тестовий запуск. Наразі триває етап отримання необхідних дозволів, після чого комп’ютерний томограф розпочне приймати пацієнтів.