Новини

Напрацювання дитячих хірургів Житомирщини – медичному загалу України

Нещодавно побачила світ книга „Тканинозбе-рігаюча високочастотна електрозварювальна хірургія” – атлас, випущений Національною академією наук України. До неї увійшли й напрацювання хірургів Житомирської обласної дитячої лікарні.

Детальніше...

 

Напрацювання дитячих хірургів Житомирщини – медичному загалу України

    Нещодавно побачила світ книга „Тканинозбе-рігаюча високочастотна електрозварювальна хірургія” – атлас, випущений Національною академією наук України. До неї увійшли й напрацювання хірургів Житомирської обласної дитячої лікарні.

Детальніше...

 

ТАКИХ ПОЛОГОВИХ БУДИНКІВ В УКРАЇНІ МАЙЖЕ НЕМАЄ

Житомирський обласний центр охорони здоров’я матері та дитини з робочим візитом відвідала прем’єр-міністр України Юлія Володимирівна Тимошенко.

Детальніше...

 

100 років на варті здоров’я матері й дитини

У цьому році пологовому відділенню центральної міської лікарні № 1  м. Житомира виповнилося 100 років. Його працівники підрахували: чи не кожна житомирська сім’я поповнилася нащадком саме в цьому відділенні. На початку своєї історії у ньому працювали лише один лікар та дві акушерки. Нині ж  у пологовому відділенні – майже 160 співробітників, воно забезпечене сучасною апаратурою та новітнім устаткуванням для надання високоякісної медичної допомоги матері й дитині.

Детальніше...

 

Людина і лікар від Бога

Минає 125 років від дня народження Олександра Федоровича Гербачевського -  Героя Соціалістичної Праці, видатного хірурга, організатора охорони здоров’я Житомирщини,  засновника і головного лікаря обласної клінічної лікарні, заслуженого лікаря України.

Серед нововведень О.Ф.Гербачевського – комплексне лікування хворих за допомогою реформованих ним фізичних методів, використання методу переливання крові, розробка і впровадження методики диспансеризації хірургічних хворих, відкриття діагностичного, терапевтичного та нейрохірургічного відділень обласної лікарні, інші досягнення.

В очах своїх співробітників Олександр Федорович назавжди залишиться легендарною особистістю, людиною, яка сповна віддавалася своїй улюбленій справі й вимагала  того від  інших. Пропонуємо вам спогади лікарів, котрі особисто знали О.Ф.Гербачевського.

Детальніше...

 

ГАРНА ЗВІСТКА

У Коростишівській районній лікарні встановлено цифровий флюорограф

Детальніше...

 

В Україну за досвідом!

В Україну за досвідом!

Детальніше...

 

Новий ангіографічний комплекс вже в дії!

Апаратна база Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського поповнилась вагомим лікувально-діагностичним устаткуванням – ангіографом. З появою такого обладнання набуло особливого  значення відкриття нового відділення рентген-ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології.

Детальніше...

 

Сучасна лабораторна діагностика в КП обласному медичному консультативно - діагностичному центрі

Якість – основна конкурентна перевага лабораторії КП ОМКДЦ. Дослідження проводяться за допомогою випробуваних реагентів закордонного виробництва (Німеччина, США, Італія, Франція) відмінної якості на сучасному обладнанні, що дозволяє забезпечити високу якість результатів дослідження. Заклад постійно вкладає немало сил та засобів, щоб досягнути рівня найкращих лабораторій (реактиви, обладнання, підвищення кваліфікації персоналу). Система контролю якості базується на аналізі результатів щоденного внутрішньолабораторного контролю якості та зовнішньої оцінки якості (постійна участь в прогамах з контролю якості на обласному та всеукраїнському рівні – з високими результатами).

Детальніше...

 

Нова апаратура дає пацієнту можливість бути мобільним

Центру гемодіалізу Житомирської обласної клінічної лікарні імені О. Ф. Гербачевського компанією «Baxter» (США) подаровано два циклери – апарати для проведення автоматизованого перитонеального діалізу.

Детальніше...

 

Без відриву від родини та роботи

Два місяці тому в консультативно-діагностичній поліклініці обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського  почав діяти денний гематологічний стаціонар (тут лікуються хворі на злоякісні пухлини крові).

Детальніше...

 

Амбулаторна операцiйна: зручно для пацієнта, вигідно для лікарні

З початку 2009 року в консультативно-діагностичній поліклініці обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського працює амбулаторна операційна. Тут проводять відносно неважкі операції, після яких за хворим не потрібен цілодобовий лікарський нагляд у стаціонарі лікарні. Тобто пацієнт може в той самий день, коли його прооперували, повернутися додому, в сім’ю. Звісно, якщо мешкає в Житомирі та прилеглих до нього районах (дорога додому не має бути довгою та обтяжливою)  та при наявності добрих домашніх побутових умов (про це лікар зобов’язаний детально розпитати хворого).

Детальніше...

 

Здоров’я людей – пріоритет влади

В галузі охорони здоров’я Житомирської області відбулася непересічна подія – на базі Коростенської центральної міської лікарні урочисто відкрита філія відділення хронічного гемодіалізу обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського на шість діалізних місць.

Детальніше...

 

Час вимагає рішучих кроків

На базі Новоград-Волинського міськрайонного ТМО відбулося засідання виїзної школи управління та колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

Допомогти ближньому

29 травня 50 співробітників Житомирської обласної дитячої лікарні завітали до  Обласного центру крові, щоб прийняти участь в щорічній акції, присвяченій Всесвітньому дню донора крові. Мета даної акції – поповнення обласного банку крові «Дитинство».
 

Радість почутого світу

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей в обласній дитячій лікарні було не просто по-звичному людно, але й по-святковому гамірно. Тут відкрився сурдо-логопедичний кабінет. Тож взяти участь у радісній події зібралися всі, хто був до неї причетний. 

Детальніше...

 

Задля здоров’я нації

Житомирська обласна дитяча лікарня одержала- від Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та його партнерів обладнання на загальну суму 125 тисяч гривень.

Детальніше...

 

«У всьому, що зробив ти, нехай проступить слiд душевного тепла»…

Саме таким був лейтмотив чергового засідання Товариства лікарів-педіатрів Житомирської області у Любарі. Темою конференції стала взаємодія центральної районної лікарні та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у наданні медико-соціальних послуг дітям, сім’ям та молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах. Соціально-медичні послуги включають посередництво у здійсненні профілактичних, лікувально-оздоровчих заходів;консультації з питань збереження і зміцнення здоров’я; формування ідеології здорового способу життя й подолання шкідливих звичок; формування сексуальної культури і навичок захищених статевих відносин.

Детальніше...

 

Розвиток ступеневої медсестринської освіти в Україні

28 квітня 2009 р. в Житомирському інституті медсестринства відбулася робоча нарада МОЗ України «Розвиток ступеневої медсестринської освіти в Україні». В ній взяли участь керівники та представники Міністерства охорони здоров’я України, інституту стратегічних досліджень МОЗ України, Асоціації медичних сестер України, вищих медичних навчальних закладів ІІ-ІV рівнів акредитації.

Детальніше...

 

Свято вшанування милосердя та добра

  Конференція медичних сестер області <<2009 рік - рік молоді в Україні>> відбулася того дня особливо хвилююче й урочисто - представниць професії милосердя та добра вітали з професійним святом.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 161 162 163 164 165 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту