Новини

Настав час реформ!

У Житомирі відбулась Всеукраїнська нарада з актуальних питань реформування та розвитку галузі охорони здоров’я України.

Детальніше...

 

Даруєш кров – рятуєш життя

В облдержадміністрації відбулася робоча нарада „Стан та розвиток донорства”. Участь у зібранні взяли представники головного фінансового управління, головного управління економіки, управлінь облдержадміністрації - освіти й науки, у справах молоді та спорту, з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області, обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Детальніше...

 

Настав час реформ!

У Житомирі відбулась Всеукраїнська нарада з актуальних питань реформування та розвитку галузі охорони здоров'я України.
Сучасне обладнання – лікувальним закладам

Детальніше...

 

Нам – п’ятнадцять років. I це – лише початок!

Чи знаємо ми, куди ведуть нас наші дороги? Є велика різниця між тими, хто знає свій шлях і тими, хто йде ним. Принаймні, так стверджувалося в одному з культових фільмів. П’ятнадцять років тому наш шлях лише починався. Чи був острах (як сприймуть читачі нову газету?), вагання (чи ж зможе вона зайняти достойне місце серед інших видань?) – цього вже тепер достеменно ніхто не знає. Відомо ж бо, що найтяжче зробити перший крок. Та першими його зробили ті, хто стояв біля витоків газети: В.Л.Весельський, З.М.Парамонов, В.Д.Парій, В.І.Хренов, колектив редакції.

Детальніше...

 

Це – наша газета!

 П’ятнадцять років – це, скажу Вам, вік підлітковий і до зрілості ще, звісно, далеко. А якщо порівнювати з нашою лікарнею – цьогоріч їй виповнюється дев’яносто – це й зовсім дитячі роки! – говорить головний лікар комунальної установи „Центральна міська лікарня №2 міста Житомира” Віктор Петрович Павлусенко. - Але я хочу сказати, як людина об’єктивна, що, незважаючи на такий молодий вік, і „Пульс”, і „Пульс-НОРМА” стали вже невід’ємною частиною життя нашої медичної спільноти – як міста, так і області.

Детальніше...

 

Допоможемо дітям разом

За останні десять років з ` явилась чітка тенденція в збільшенні народжуваності дітей.

Детальніше...

 

ПОДАРУНОК БЕРДИЧІВЛЯНАМ

Напередодні Дня Перемоги в Бердичеві відбулася надзвичайно святкова подія – відкрилася нова амбулаторія загальної практики - сімейної медицини. Це стало гарним подарунком для тих, хто здійснив великий подвиг 65 років тому.

Детальніше...

 

65 років Перемоги…

 

Традиційно напередодні свята 9 Травня в приміщенні поліклініки ЦМЛ № 2 м. Житомира відбулося урочисте зібрання. У ньому взяли участь ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни, які в мирний час працювали в ТМО № 2, керівництво та працівники лікарні, представники міської та обласної влади.

Детальніше...

 

Вшанування ветеранів

Того дня в обласному госпіталі для ветеранів війни було надзвичайно святково – сюди прибув голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Миколайович Рижук, аби вручити ветеранам Великої Вітчизнаної війни пам’ятні медалі з нагоди 65-річчя Великої Перемоги.

Детальніше...

 

Вища освіта в медсестринстві: проблеми і перспективи


Під такою назвою в Житомирському інституті медсестринства відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція.

Детальніше...

 

Відділенню анестезіології- інтенсивної терапії – 25 років

 

Ювілей одного зі своїх найважливіших відділень Житомирська обласна дитяча лікарня відзначила відкриттям науково-практичної конференції на тему «Актуальні питання інтенсивної терапії та анестезіології в педіатрії».

Детальніше...

 

Перемога житомирських магістрів

13 – 15 квітня 2010 року в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського відбувся ХІV міжнародний медичний конгрес студентів та молодих вчених, у роботі якого взяли участь представники медичних закладів України, Росії, республіки Казахстану, Польщі, Нігерії.

Детальніше...

 

Лікування для душі

На базі обласного лікувального центру вер-
тебрології і реабілітації відкрито та освяче-
но домову лікарняну церкву.

Детальніше...

 

Двадцять чотири післячорнобильських роки

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції в квітні 1986 року залишається найбільш драматичною та важкою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії. Хоча з того часу минуло вже не одне десятиліття, але, як і двадцять чотири роки тому, мільйони людей і досі потерпають від її наслідків. Спеціалісти відзначають, що, крім значного впливу на навколишнє середовище, економічний, психологічний та соціальний стан населення, яке проживає на забруднених територіях або поблизу них, насамперед страждає найголовніше – його здоров’я.

Детальніше...

 

Дружній візит

14 квітня до Житомирського інституту медсестринства з робочим візитом завітали голова обласної держадміністрації Сергій Рижук і депутат обласної ради Михайло Чигир.

Детальніше...

 

Здоров’я – це життя!

„Урбанізація і здоров’я” – таке гасло цьогорічного Всесвітнього дня здоров’я обране не випадково. Адже одним із найважливіших питань охорони здоров’я в світі в цьому столітті буде швидкий приріст чисельності міського населення.

Детальніше...

 

Працювати необхідно утричі потужніше!

 

   Таке завдання визначив перед галуззю медицини області начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов на апаратній нараді керівників лікувально-профілактичних закладів Житомирщини минулого понеділка...

Детальніше...

 

ІV Поліські медичні зустрічі

 

24 березня на базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського пройшли І V Поліські медичні зустрічі на тему: «Особливості лікування хвороб внутрішніх органів у жінок», організовані професурою та науковцями Вінницького національного медичного університету ім. Пирогова. Як повідомляє головний терапевт УОЗ Л.Ф. Климчук, розглядалися питання лікування артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, алкогольних та неалкогольних гепатитів, цереброваскулярної патології, хронічного тонзиліту та іншої терапевтичної патології. У Зустрічах взяли участь терапевти, лікарі загальної практики-сімейної медицини, головні лікарі ДЛ, ЛА, кардіологи, ревматологи, алергологи, ЛОР-лікарі області. Учасникам Зустрічі було видано відповідні сертифікати.

 

Основні питання селекторної наради УОЗ

 

18 березня на селекторній нараді УОЗ розглядалися питання:

1. Стан надання допомоги новонародженим у пологових стаціонарах області. Перспективи покращення показників діяльності неонатологічної служби області.

2 . Стан імунізації дитячого населення області. Забезпеченість, зберігання, використання імунобіологічних препаратів у ЛПЗ області. Реєстрація поствакцинальних реакцій та ускладнень в ЛПЗ області. Проблемні питання.

3. Роль Центру гострої травми в удосконаленні надання спеціалізованої медичної допомоги дітям із гострою травмою.

 

 
<< Початок < Попередня 161 162 163 164 165 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту