Новини

Щоб народжували з задоволенням!

У Малинському міськрайонному ТМО після реконструкції відкрили акушерсько-гінекологічне відділення. Вкладення в добру справу коштів – 70 тисяч гривень, виділених фракцією „Партії регіонів”, та 30 тисяч із бюджету лікарні – принесло гарні результати. Адже відтепер жінки народжуватимуть тут у комфорті та з задоволенням.

Детальніше...

 

Стратегія інтегрованого ведення хвороб дитячого віку

Майбутнє людства залежить від  того, чи  зможуть  діти  досягти  свого оптимального фізичного  росту та психологічного  розвитку.

Детальніше...

 

В медицині кошти треба рахувати!

На цьому наголосив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов під час відкриття в Андрушівській центральній районній лікарні нової, по-сучасному обладнаної, котельні.

Детальніше...

 

На підтримку молоді

Днями на базі Житомирської центральної районної лікарні відкрилася «Клініка, дружня до молоді». Вона є третьою серед подібних клінік в області. А це говорить про те, що служба, яка піклується про молодого і ще такого невпевненого у собі підлітка, розширяється.

Детальніше...

 

Бердичів сподівається на бебі – бум

Днями жителі Бердичева відзначали радісну подію – в місті відкрили надсучасний, комфортний, оснащений за останнім словом техніки  Центр  жінки, один з  кращих в Україні.

Детальніше...

 

Телемедицину - у Будинки дитини

Цей вид медицини застосовується тоді, коли немає можливості їздити на консультації до провідних спеціалістів у клініки інших міст, коли дорога може бути занадто важкою для пацієнтів тощо. Тож проект «Телемедична кардіологічна допомога – у Будинок дитини» реалізований з метою обстеження та динамічного спостереження дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування у будинках дитини України щодо раннього виявлення хвороб та вроджених вад серцево-судинної системи.

Детальніше...

 

Матерям на радість

Новий корпус   пологового відділення в Олевську вже повністю готовий для обслуговування своїх перших пацієнтів – немовлят і їх мам.

Детальніше...

 

У нових умовах потрібно працювати лише найкраще!

 

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА  ОБЛАСНА  РАДА

Обласний медичний центр

Житомирської обласної ради

10003, м. Житомир, майдан Перемоги, 10-А, тел.: 22-87-27, факс: 22-88-68

на № 5 від 14.01.2009


У нових умовах потрібно працювати лише найкраще!

Детальніше...

 

Місіонери добра та милосердя

Вони працюють, керучись високими принципами гуманності. Своїм завданням вони визначили збереження та покращення здоров’я людини, турботу про інвалідів та ветеранів війни й праці, немічних та знедолених, виховання молодого покоління на засадах людяності та милосердя. Така почесна місія тих, хто входить до складу Червоного Хреста України. Цими днями в Житомирі проходить ХХII обласна звітно-виборна конференція Товариства.

Детальніше...

 

Бачити своїми очима

У жовтні відзначається День захисту зору, тож наше  сьогоднішнє знайомство з колективом офтальмологічного відділення Житомирської центральної міської лікарні №1.

Детальніше...

 

Тільки об’єднавшись, переможемо хвороби

Йдеться про глобальні інфекції, які тримають Україну і Житомирщину, зокрема, у міцних обіймах-лещатах – туберкульоз та ВІЛ/СНІД. Населення звикло навіть до самого словосполучення, що позначає ці хвороби і часом махають байдуже рукою, мовляв: «Як завжди: одне й те ж саме». Тому віз і нині  там.

Детальніше...

 

Рекомендації з профілактики і лікування тютюнокуріння

Світову громадськість турбують масштаби й темпи тютюнової епідемії.

У разі збереження теперішнього темпу споживання тютюну до 2030 року смертність, спричинена курінням, сягне в світі 10 мільйонів (за прогнозом учених Единбурзького університету, Великобританія), а загалом у ХХІ столітті тютюн може забрати близько одного мільярда життів, причому з них 7 мільйонів смертей припаде на країни, що розвиваються. Якщо в індустріально розвинених країнах кількість курців щороку знижується на 1 %, то в тих країнах вона зростає на 3 %.

Детальніше...

 

З турботою про стареньких…

Житомирський геріатричний пансіонат функціонує з 1975 року. Тут живуть люди, які на схилі літ залишилися самотніми. Зараз їх у закладі – 230. Пансіонат – своєрідна маленька автономна «республіка». Тут є  фізкабінет, перев’язочна, бібліотека, читальний зал, перукарня, лазня,  навіть своє  підсобне господарство: велика рогата худоба, свині, город… Першого жовтня – в Міжнародний день людей похилого віку – в Житомирському геріатричному пансіонаті чекали гостей. Організували оркестр для зустрічі, підготували концерт самодіяльності й виставку творчих робіт.
До закладу завітали начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов, провідний спеціаліст  управління праці та соціального захисту населення Юрій Костянтинович Пінчук та воєнний пенсіонер, колишній заступник начальника військового інституту Олег Іванович Пінчук.

Детальніше...

 

Психічне здоров’я та психічні розлади: інтеграція фахових зусиль

Обласна психіатрична лікарня № 1

Обласний центр здоров’я

Прес-реліз

«Психічне здоров’я та психічні розлади: інтеграція фахових зусиль»

(10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я)

Детальніше...

 

Після довгої перерви продовжено будівництво центральної районної лікарні в смт Брусилів

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА  ОБЛАСНА  РАДА

Обласний медичний центр

Житомирської обласної ради

10014, м. Житомир, майдан Перемоги, 10-А, тел.: 22-87-27, health@ztomc.net.ua

 

від 28.09.10 № 514

на № 5 від 14.01.09

Український інститут стратегічних

досліджень МОЗ України

Прес-центр МОЗ України

Після довгої перерви продовжено будівництво центральної районної лікарні в смт Брусилів

Детальніше...

 

Реформи – неминучі!

На базі обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського відбулася презентація плану-графіка реформування охорони здоров’я Житомирської області на 2011-2014 роки. В зібранні взяли участь заступник  міністра охорони здоров’я України В. Г. Бідний, заступник голови облдержадміністрації В. С. Балюрко, начальник УОЗ ОДА О. К. Толстанов, головні лікарі обласних лікувально-профілактичних установ та їх заступники з питань медичної допомоги, керівники медичних центрів, начальники управлінь та відділів охорони здоров’я міст і районів області, головні обласні та позаштатні спеціалісти управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

РЕФОРМА МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ – ВИКЛИК УСІМ НАМ

Найактуальніші питання медичної галузі України обговорювалися на розширеному засіданні колегії МОЗ України, яке проходило 5 серпня у великій залі Міністерства охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Високі гості маленьких господарів

У Житомирі відбулася нарада Міністерства охорони здоров'я України щодо діяльності будинків дитини за підсумками 2009 року. Участь у зібранні взяли представники МОЗ України, Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, ДУ „Український науково-дослідницький інститут соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ”, Міністерства охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, Державного департаменту з усиновлення та захисту прав Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Генеральної прокуратури України, обласних управлінь (головних управлінь) охорони здоров'я, головні лікарі будинків дитини.

Детальніше...

 

Медицина області – підсумки діяльності

На базі обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Головним серед питань, які розглядалися під час зібрання, було підбиття підсумків діяльності лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я області протягом першого півріччя 2010 року.

Детальніше...

 

Двадцять п’ять років успіху і досягнень

 

Чверть століття – це вагомий проміжок часу. Й саме стільки виповнилося дитячій хірургії Житомирщини. З цієї нагоди в обласній дитячій лікарні відбулася науково-практична конференція „Дитяча хірургія Житомирщини: минуле, сьогодення та майбутнє”.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 161 162 163 164 165 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту