Національний портал з імунізації vaccine.org.ua створено ГС “Коаліція за вакцинацію” завдяки підтримці американського народу, наданій через агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я“, який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

2023_04_27_001

Портал з імунізації:

  • сприяє підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню вакцинокерованим захворюванням завдяки поширенню публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників;
  • розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних установ і державних установ охорони здоров’я.

Цей портал покликаний стати унікальним інформаційним хабом, де кожен – від мами, яка планує перші щеплення дитині, до медичного працівника, який безпосередньо займається імунопрофілактикою – зможе знайти актуальну та корисну інформацію про вакцинацію.

Ключовими розділами порталу є:

  • Вакцинація в Україні. Тут можна ознайомитись з Національним календарем вакцинації та роз’ясненнями до нього, а також з нормативною базою з проведення імунопрофілактики в Україні.
  • Експерти. Тут можна: 1) ознайомитись із позиціями технічних груп з імунопрофілактики в Україні та інших країнах; 2) ознайомитись з позиціями щодо імунопрофілактики професійних асоціацій України та інших країн; 3) отримати відповіді на всі найпоширеніші питання з питань вакцинації (введення, транспортування та зберігання вакцин, графік щеплень та його порушення, безпека вакцин, юридичні аспекти вакцинації, вакцинація від конкретних інфекцій та протипокази до неї тощо) від провідних українських експертів з імунопрофілактики. Якщо ви не знайшли відповіді на своє питання, скористайтесь спеціальною формою або ж зверніться в групу “Вакцинація: питання та відповіді“.
  • Інфекції. Тут можна отримати детальну інформацію про кожну вакцинокеровану інфекцію та захист від неї шляхом вакцинації.
  • Джерела інформації про вакцинацію. Тут можна ознайомитись з широким списком доказових джерел інформації про вакцинацію (постійно поповнюватиметься).
  • Бібліотека вакцинації. Тут пересічні громадяни та медичні працівники зможуть знайти брошури, посібники, ліфлети та інші інформаційні матеріали для скачування – як для особистої самоосвіти, так і для використання в медзакладах у роботі з пацієнтами (постійно поповнюватиметься).
  • Групи медичного ризику. Тут можна дізнатись про рекомендації з вакцинації для конкретних груп пацієнтів з урахуванням особливостей їхнього стану.
  • Вакцинація за професіями. Тут можна отримати рекомендації з вакцинації відповідно до роду занять.
  • Діти. Тут як батьки, так і педіатри зможуть отримати вичерпну інформацію про вакцинацію дітей згідно з Національним календарем та поза ним. Також буде можливість ознайомитись із життєвими історіями батьків, які прийняли свідоме рішення вакцинувати своїх дітей.
  • Дорослі. Тут розміщено інформацію про вакцинацію дорослого населення згідно з Національним календарем та поза ним.
  • Похилий вік. Тут висвітлено рекомендації з вакцинації осіб літнього віку.
  • Мандрівники, біженці, мігранти. Тут можна дізнатись про особливості організації щеплень внутрішньо переміщених осіб, про особливості вакцинації в інших країнах вимушених переселенців та про рекомендації з додаткової вакцинації у випадку візиту чи переїзду до іншої країни

Контент Порталу має виключно інформаційно-роз’яснювальну мету.

Вакцинуймось, бо ми того варті!

Перейти на портал можна за посиланням: https://vaccine.org.ua/

2023_04_27_002