Житомирська ОВА разом з керівниками лікарень Житомирщини активно працюють над створенням спроможної мережі медичних закладів. Нагадаємо, що наприкінці лютого Урядом прийнято рішення про старт третього етапу медичної реформи, під час якого планується створити госпітальні кластери у кожному госпітальному окрузі . Згідно з постановою, наявний поділ на обласні, міські, районні лікарні буде замінений на надкластерні, кластерні і загальні медичні заклади.

2023_04_21_001

20 квітня 2023 року за участю першої заступниці начальника ОВА Наталії Остапченко, заступника голови обласної ради Володимира Ширми, представників профільного департаменту ОВА, очільників громад та керівників медичних закладів обговорено важливі питання щодо медичних закладів Коростенського району.

2023_04_21_002

Як зазначила перша заступниця начальника ОВА, за встановленим планом незабаром Житомирський госпітальний округ має об’єднати лікарні різного профілю та рівня, щоб забезпечити належну медичну допомогу всім жителям Житомирщини. Коростенський госпітальний кластер стане одним із найбільших в області, адже надаватиме послуги для понад 250 тисяч жителів громад півночі.

2023_04_21_003

Окрім цього, під час зустрічі з керівниками лікарень розглянуто проблемні питання, що стосуються забезпечення необхідним медичним обладнанням, фінансовим ресурсом та підготовленим штатом медичних працівників. Це дозволить оптимізувати наявні ресурси та надавати на високому рівні належну медичну допомогу жителям Коростенського району.

2023_04_21_004

Учасники наради зазначили, що формування кластерів принесе велику користь для медичної спільноти та мешканців громад.

2023_04_21_005

Житомирська ОВА