Новий корпус   пологового відділення в Олевську вже повністю готовий для обслуговування своїх перших пацієнтів – немовлят і їх мам.

Це приміщення будувалося цілих п’ятнадцять років. До цього часу жінки народжували у старому пологовому відділенні Олевської ЦРЛ. Однак  північне місто нашої області славиться своїми матерями-героїнями, тож цілком логічно, що для продовження цієї славної традиції потрібен новий, добре облаштований пологовий будинок.

-До нас приїздять народжувати навіть з Рівненської області, - розповідає головний лікар Олевської центральної районної лікарні Михайло Іванович Садовий. – Новий стаціонар розрахований на п’ятнадцять місць, а ще має шість ліжок у запасі для хворих на інфекційні хвороби або тих, хто  стихійно до нас потрапляє. Наприклад, прямо з  потягу, бо поряд залізниця.

У пологовому відділенні працюють шестеро акушерів-гінекологів, тож дефіциту кадрів немає. І голова Житомирської ОДА, і начальник управління охорони здоров’я розуміють, що дітям потрібне все найкраще. Тож у пологове відділення закуплене нове обладнання: апарати для штучної вентиляції легень та виходжування немовлят, сповивальні столики з підігрівом та інше.

У відділенні вже всі кабінети, кімнати і пологові зали готові до експлуатації. Залишилося лише все обжити – продезінфікувати, розкласти інструменти, впорядкувати документацію тощо.

-Я бажаю усім матерям і сім’ям області брати приклад з Олевська, бо їх демографічна ситуація дещо краща за інші райони. Наші жінки повинні народжувати  в комфортних умовах, а  немовлята  мають з’являтися на світ у безпечному місці, - сказав  голова Житомирської облдержадміністрації Сергій  Миколайович Рижук перед урочистим перерізанням стрічки.

Після оглядової екскурсії по пологовому  відділенню Сергій Миколайович разом з начальником головного управління фінансів Житомирської ОДА Ганною Григорівною Ємченко, заступником начальника управління охорони здоров’я Олександром Яковичем Гусаком та іншими гостями свята садили перед  корпусом дерева - символічні клен та липу на щасливе майбутнє і здорове зростання дітей, які тут народяться.

Оксана Конопляста.