Відкрито реконструйовану амбулаторію загальної практики – сімейної медицини у селі Велика Горбаша Новоград-Волинського району


23 грудня за участю голови райдержадміністрації Миколи Іванюка, голови районної ради Віктора Гончарука, заступника начальника відділу управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Кобилінського, керівництва міськрайТМО, активу та громадськості села, ЗМІ відбулося відкриття реконструйованого та реорганізованого приміщення фельдшерського пункту у амбулаторію загальної практики – сімейної медицини у селі Велика Горбаша. За грудень місяць це вже друге відкриття реконструйованого фельдшерського пункту  у районі. Перед цим було відкрито фельдшерський пункт у Червоній Волі, амбулаторію сімейної медицини у селі Несолонь та терапевтичне відділення та відділення денного стаціонару у селі Ярунь.
В цьому році завдяки голові Новоград-Волинської райдержадміністрації на реконструкцію районних ФПів, ФАПів та амбулаторій, які знаходяться в населених пунктах району і до яких у минулих керівників району «руки не доходили», виділено більше 3 млн.грн. з різних джерел фінансування. На ці кошти проведено реконструкцію, капітальні ремонти і обладнано новим медичним обладнанням та інвентарем сім амбулаторій сімейної медицини, чотири ФПи, одну дільничну та одну селищну лікарні.  
      Реконструкцію і перепрофілювання фельдшерського пункту у амбулаторію загальної практики – сімейної медицини проводили за ініціативи і при безпосередньому сприянні очільника району Миколи Іванюка.
      У новоствореній амбулаторії сімейної медицини проведені зовнішні і внутрішні будівельні роботи. Повністю перебудовано приміщення всередині, створено і обладнано нові кабінети. У приміщенні встановлено нові вікна та двері, побудовано систему водопостачання та каналізації, проведено окрему лінію електропередач для постачання електроенергії до амбулаторії.
Планується ввести новий штат медичного персоналу, вводиться посада сімейного лікаря, а також дорослої і дитячої медичних сестер.
В плані створення Ярунського відділення сімейної медицини, до якого буде входити Великогорбашівська амбулаторія.
На реконструкцію амбулаторії використано 191,5 тис. грн., з них 164 тис.грн. – спонсорські кошти, 27,5 – кошти районного бюджету. Придбано комплекти медичного обладнання, фізіотерапевтичної апаратури, необхідні інструменти і матеріали на суму 34 тис. грн.
Навесні 2009 року на базі Новоград-Волинського району планується виїзна колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації з порядком денним: «Досвід Новоград-Волинського району у розвитку первинної медико-санітарної допомоги на селі».

 

Прес-служба
райдержадміністрації.