Житомирський геріатричний пансіонат функціонує з 1975 року. Тут живуть люди, які на схилі літ залишилися самотніми. Зараз їх у закладі – 230. Пансіонат – своєрідна маленька автономна «республіка». Тут є  фізкабінет, перев’язочна, бібліотека, читальний зал, перукарня, лазня,  навіть своє  підсобне господарство: велика рогата худоба, свині, город… Першого жовтня – в Міжнародний день людей похилого віку – в Житомирському геріатричному пансіонаті чекали гостей. Організували оркестр для зустрічі, підготували концерт самодіяльності й виставку творчих робіт.
До закладу завітали начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов, провідний спеціаліст  управління праці та соціального захисту населення Юрій Костянтинович Пінчук та воєнний пенсіонер, колишній заступник начальника військового інституту Олег Іванович Пінчук.


Директор пансіонату Валентин Йосипович Горницький  з гордістю представив шановним гостям виставку робіт підопічних пансіонату: «У нас є вишивальниця-спеціаліст. Подивіться, які роботи: вишиті ікони, різні рушники – святкові, весільні, прошви на подушки».
Олександр Костянтинович Толстанов від імені голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Миколайовича Рижука подякував пенсіонерам за трудові роки, а директору пансіонату  та всім працівникам – «за те, що ви щоденно віддаєте частину свого серця тим людям, перед якими ми заборгували». Олександр Костянтинович зазначив: «Сьогодні в усіх геріатричних пансіонатах відбуваються заходи, присвячені Міжнародному дню людей похилого віку. Мені випала честь побувати у вас. Хочу сказати, що держава на сьогодні залишилась для вас єдиною допомогою і робить усе для того, щоб ваші роки минали в нормальних умовах, щоб здоров’я ваше було під постійним наглядом, щоб ви могли, спілкуючись у праці, у дозвіллі, відчувати життя. Думаю, що ніколи керівництво області не змінить такого курсу і незалежно від економічних труднощів, які є в країні, ви будете забезпечені так, як потрібно. Тому що ви за своє трудове життя робили все, щоб ми зараз могли жити, будувати, вчитися. Я впевнений, що колектив, який працює сьогодні тут, забезпечує вам належний вигляд. Мені дуже приємно, що сьогодні велика кількість мешканців пансіонату  бере активну участь у житті, про що свідчить виставка творчих робіт».
Хотів би ще раз, передаючи вітання голови обласної державної адміністрації, побажати вам міцного здоров’я, - продовжив Олександр Костянтинович. - Хай вас береже Бог. Добра вам, здоров’я і всього найкращого!
За дорученням голови обласної державної адміністрації Сергія Миколайовича Рижука Олександр Костянтинович Толстанов за вагомий внесок у справу захисту соціальних прав ветеранів, патріотичне виховання і з нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку вручив почесну грамоту обласної державної адмі-ністрації Гайструк Уляні Олександрівні, бригадиру геріатричного пансіонату,  а також подарував телевізор підопічним пансіонату.
Юрій Костянтинович Пінчук від імені начальника  управління Корінної Галини Віталіївни привітав присутніх із Міжнародним днем людей похилого віку і також вручив подарунок – телевізор – установі із побажанням: «Хай радує підопічних!»
«Шановні батьки і матері! З душевним трепетом і теплом висловлюю вам сердечні слова синівської вдячності за тяжку працю, за подвиги  в народному господарстві під час Великої Вітчизняної війни, за турботу про молоде покоління. Щастя, достатку вам, мирного неба. Усім вам доброго здоров’я на довгі роки, – привітав мешканців пансіонату директор Валентин Йосипович Горницький. – Серед вас є кращі з кращих, які й сьогодні працюють, допомагають нашій установі в підсобному господарстві, на кухні, доглядати за лежачими. Щиро вам дякую!»
З нагоди свята  Валентин Йосипович вручив грамоти і подяки за плідну працю.
Олександр Костянтинович Толстанов, наприкінці свого візиту звернувся до мешканців Житомирщини: «Я хотів би звернутися до всіх, кому небайдужа доля цих людей. Сьогодні держава – єдиний гарант того, що вони проведуть свої роки в, належних умовах. Держава гарантує і забезпечення, і харчування, і лікування, і догляд. Будь-яка людина, яка відвідує на сьогоднішній день геріатричний пансіонат, напевно, розуміє, що ми трохи завинили перед цими людьми, які пропрацювали своє життя. Треба, щоб не тільки цього дня, а протягом усього року ми не забували про них. Допоможіть цим людям – дайте їм можливість відчути себе дійсними членами нашого суспільства».
Обласний центр здоров’я