Житомирська обласна дитяча лікарня одержала- від Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та його партнерів обладнання на загальну суму 125 тисяч гривень.

З робочою поїдкою Житомирщину відвідала Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко. Завітавши до обласної дитячої лікарні, вона була приємно вражена теплою щирою зустріччю працівників закладу та його маленьких пацієнтів.
- Заповітна мрія всіх батьків - щоб їх діти завжди були здоровими, - сказала вона, вітаючи господарів лікувальної установи. - Здоров’я дитини - це одна з тих цінностей, які здатні об’єднати суспільство, які змушують діяти разом владу й бізнес, медичних фахівців і благодійників, громадські й церковні організації.
Разом із головою облдержадміністрації Юрієм Забелою, головою обласної ради Віталієм Французом, генеральним директором компанії «МакДональдз Юкрейн» Іаном Борденом, президентом благодійного фонду «Приятелі дітей» Мариною Крисою, представниками фонду «Україна 3000» шанована гостя оглянула приміщення лікарні, поспілкувалася з медичними працівниками на чолі з головним лікарем Віктором Марченком та їх пацієнтами, членами опікунської ради закладу. Також Катерина Ющенко побувала у відділенні реанімації новонароджених, відкритому нещодавно завдяки активній роботі опікунської ради лікарні.
- Я хочу щиро подякувати працівникам закладу, всім, хто причетний до збереження здоров’я нації, - наголосила вона. - Україна, як і весь світ, переживає зараз нелегкі часи. Сьогодні багато хто свідомо чи вимушено відмовляється від благодійної роботи. Тим більшої шани заслуговують ті, хто продовжує здійснювати добрі справи, повертаючи дітям здоров’я, а батькам - надію. Сфера дитячої медицини є одним із найбільших пріоритетів діяльності фонду «Україна 3000». Так, зокрема, продовжується активна робота над створенням в Україні дитячої лікарні світового рівня - Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини, реалізуються програми «Радість дитинства - вільні рухи» та «Від лікарні до лікарні». Я рада, що Житомирська обласна дитяча лікарня є одним із найактивніших учасників останньої програми. Тож ми раді долучитися до допомоги цьому закладу.
Від імені Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та компанії «МакДональдз Юкрейн» Катерина Ющенко та Іан Борден передали головному лікарю установи Віктору Марченку сертифікат на інкубатор для новонароджених. Вартість нового обладнання - більше 62 тисяч гривень. Крім того, від фонду «Україна 3000» та компанії «РЕАЛТОН» лікарня отримала п’ятнадцять потужних цифрових слухових апаратів вартістю 63 тисячі гривень. Їх розповсюдять серед дітей області з вадами слуху. Цей подарунок надзвичайно важливий, адже проблема слуху наразі серйозна й потребує вирішення спільними зусиллями.
- Мені надзвичайно приємно відзначити, що наша земля багата та щедра на благодійні та добрі вчинки, - наголосив голова облдержадміністрації Юрій Забела. - Свідченням того є візит Катерини Ющенко на Житомирщину та, зокрема, до Житомирської обласної дитячої лікарні. Й неоціненною є підтримка цього лікувального закладу Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000». Щороку обласна дитяча лікарня забезпечує спеціалізованою медичною допомогою понад 15 тисяч дітей із усіх районів області, здійснюється більше чотирьох тисяч операцій. Тому нове обладнання, отримане цим закладом - це сотні врятованих дітей. Тож я бажаю маленьким пацієнтам цієї лікарні швидкого одужання, медичним працівникам - повернення сторицею добра, а благодійникам - Божого благословення на гарні й корисні вчинки.
Від влади області Юрій Забела передав відділенню реанімації новонароджених комп’ютерну техніку, яка слугуватиме покращенню роботи медичного персоналу.
- Я й сам, як батько маленьких дітей, завжди з великою відповідальністю ставлюся до наявності в лікувальному закладі нового обладнання, адже воно допоможе дітям, - сказав генеральний директор компанії «МакДональдз Юкрейн» Іан Борден. - Для нашої компанії дуже важливо надавати підтримку суспільству, в якому ми працюємо. Тож ми були раді включити цей заклад у нашу спільну програму роботи фонду.    
- Колектив лікарні самовіддано працює над тим, щоб надавати дітям спеціалізовану медичну допомогу. Співпрацюючи ж із фондом «Україна 3000», ми не лише одержуємо обладнання, але й маємо можливість навчати наших лікарів за кордоном, брати участь у міжнародних конференціях. А це надзвичайно важливо для підвищення кваліфікації медичного персоналу, - зауважив головний лікар закладу Віктор Марченко. - Тож від усіх - і медичних працівників, і наших пацієнтів - доземний уклін людям, котрі творять добро, за їх відкриті серця.
Голова опікунської ради обласної дитячої лікарні, голова обласної жіночої ради Тамара Олійник подякувала Катерині Ющенко за ту велику роботу, яку проводить благодійний фонд, і висловила побажання, щоб таких організацій було чим більше.
В ході свого візиту до нашої області Катерина Ющенко також відвідала Житомирську школу-інтернат для глухих дітей, де взяла участь у відкритті шкільного музею та презентації учнями закладу результатів благодійного проекту «Добро починається з тебе», на території шкільного саду посадила калину. Під час відвідання Свято-Михайлівського кафедрального собору Катерина Ющенко запалила свічку за здоров’я всіх діток - майбутнього нашої нації.
Вікторія Паламарчук.