А життя таки й справді багате на гарні події! Надто ж, якщо до доброї справи беруться гуртом – як у ЦМЛ №1 Житомира. Днями тут відкрили оновлений після реконструкції консультативно-діагностичний центр.

Тривалий час він функціонував у підвальному приміщенні, з часом його облаштували на третьому поверсі. Й лише зараз змогли закінчити ремонт. Проводили його за благодійні кошти, які зібрали самі ж медичні працівники.

- Ремонт робили протягом не одного місяця, - поділився завідувач консультативно-діагностичного центру Василь Федорович Кладницький. – Й лише за рахунок спонсорів справу ми довели до завершення. Як були кошти – білили й фарбували, встановлювали сучасні енергозберігаючі вікна, стелили на підлогу покриття. Фірма „Віндзор” виділила сімнадцять тисяч для облаштування вікон та дверей, „Житомиргаз” – сім тисяч для придбання кондиціонерів, „Металспецпостач” – пять тисяч для закупівлі меблів. Спонсорів було багато – до кого зверталися, всі йшли назустріч. І повірте, це не реклама організацій та фірм. Це – визнання їх душевної щедрості та доброчинства.

Так і прийшли до свята - відкриття оновленого центру.

А тим часом його щоденні будні – напружені й сповнені турбот. Центр протягом року проводить близько шістдесяти пяти тисяч обстежень пацієнтів двох поліклінік, стаціонару, забезпечується ургентна допомога хворих усього Житомира, а то й області. Тисячу триста пацієнтів щотижня, до двохсот пятдесяти щодня – такий графік роботи лікарів та медичних сестер відділення.

- Тут здійснюються обстеження черевної порожнини, щитовидної залози, молочної залози тощо, - розповідає начальник управління охорони здоровя Житомирської міської ради Микола Петрович Суслик. - Бажаючих пройти дослідження в центрі завжди дуже багато. А це – свідчення того, що працюють тут гарні висококваліфіковані спеціалісти.

- Обладнання, звісно, потребує модернізації, заміни, - констатувала Житомирський міський голова Віра Тимофіївна Шелудченко. - Тобто, сьогодні вже потрібна апаратура, яка відповідає сучасному слову техніки й не лише полегшить працю лікарів, але й покращить якість обстеження, зробить дослідження, які тут проводяться, більш чіткими. Тож я хочу подякувати всім, хто причетний до цієї гарної справи.

- Я думаю, що з роками психологія людей таки змінюється – вони все більше допомагають нам, - підсумував В.Ф.Кладницький. – Що ж до нової апаратури – ось зайдете до нас через якихось півроку… Ми її матимемо – без доброчинства й благодійності не обійдеться!

Все-таки благодійники, котрі сьогодні вкладають гроші в галузь охорони здоровя, розуміють, що настає такий час, коли рано чи пізно ми всі стаємо пацієнтами. Поки здоровий, грошей для розвитку медицини шкодувати не треба.