Новини

Житомирським лікарям вручили «Орден Святого Пантелеймона»

9 серпня 2023 року відбулася урочиста церемонія вручення Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

 

Детальніше...

 

Житомирщина отримала 6000 доз оральної вакцини проти поліомієліту

Поліомієліт – жахлива недуга, зброя якої – поліовірус, що атакує нашу нервову систему. Його наслідки можуть бути катастрофічними – невиліковний параліч та втрата життя. Однак, ми маємо сучасний щит, який допоможе боротися з цією загрозою. Поліомієліт входить до переліку 10 вакцинокерованих захворювань, щеплення проти яких внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Щеплення є безоплатними!

Детальніше...

 

Грудне вигодовування – для міцного здоров’я та гармонійного розвитку дітей

3 серпня 2023 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації в КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради у рамках проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування відбулося засідання круглого столу.

Детальніше...

 

Грудне вигодовування: зручність і здоров’я для матері та дитини

З 1 по 7 серпня триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

Детальніше...

 

Уряд ухвалив стратегію розбудови телемедицини в Україні

Прийнята стратегія дозволить підвищити стандарти якості надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини.

Детальніше...

 

28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами

Відзначається у день народження Баруха Блумберга, який відкрив вірус гепатиту В та розробив першу вакцину проти гепатиту В. Вперше відзначався 1 жовтня 2004 року як Міжнародний день поширення інформації про гепатит С, у 2008 році Всесвітній альянс з гепатитів оголосив 19 травня першим глобальним Всесвітнім днем боротьби з гепатитами, а 2010 року було прийнято резолюцію про зміну дати на 28 липня. Тема 2023 року «Ми не чекаємо» закликає до прискорення зусиль з ліквідації гепатиту.

Детальніше...

 

Вітаємо з відзнаками!

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №447/2023

Про відзначення державними нагородами України

Детальніше...

 

З Днем медичних працівників!

Починаючи з 2023 року, День медичних працівників відзначатимуть тепер 27 липня. Відповідний Указ 13.06. 2023 р. підписав Президент України Володимир Зеленський.

Детальніше...

 

МОЗ погодив спроможну мережу медзакладів Житомирської області

На сьогодні Міністерством охорони здоров’я України погоджено перелік закладів охорони здоров’я, які сформували спроможну мережу у 18 госпітальних округах, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Детальніше...

 

Що їсти й пити, щоб краще переносити спеку

Друга половина літа, як завжди, характеризується стабільно високою температурою повітря, від якої потерпають в усіх регіонах України. Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України, розповідає про те, як покращити самопочуття у спеку, переглянувши харчування та питний режим.

Детальніше...

 

Дякую усім, хто докладає зусиль для розвитку мережі реабілітації пацієнтів та допомагає нашим військовим, — Віталій Бунечко

19 липня 2023 року відбулося відкриття відділення комплексної реабілітації у КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня».

Участь у відкритті взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, співзасновники благодійної організації «Save Ukraine» Клаус Кепер та Вікторія Фішер, представниця підрозділу цивільно-військового співробітництва Сил спеціальних операцій ЗСУ Ольга Лябах, директор благодійного фонду «Хлібний дім» Аркадій Маргуліс, народні депутати України та міська влада.

Детальніше...

 

Портал вакансій для медичних працівників

Минулого року МОЗ на своєму сайті запустило розділ «Портал вакансій для медичних працівників» – щоб допомогти кожному медику, хто потребує роботи, знайти вакансію, що йому підходить.

Детальніше...

 

В Україні стартує загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору

В рамках кампанії напередодні нового навчального року лікарі та мобільні вакцинальні бригади будуть проводити щеплення дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію. Для цього розроблені і прийняті обласні плани проведення кампанії, визначено обласних координаторів і залучено до «підчищаючого раунду» з імунізації заклади охорони здоров’я, пункти щеплень та мобільні вакцинальні бригади, які проводитимуть виїзні сесії у таборах та у віддалених населених пунктах областей.

Детальніше...

 

Запобігати та протидіяти

13 липня 2023 року відбулося засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Відкрила засідання Наталія Остапченко, перша заступниця начальника ОВА, голова обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДУ.

Детальніше...

 

Реконструкція відділення в Коростишівської лікарні є однією із складових розвитку медицини на Житомирщині

Сьогодні відділення неврології Коростишівської лікарні перетворилося на повноцінне відділення реанімації, інтенсивної терапії та інсультних ліжок.

Детальніше...

 

Понад 1,7 млрд гривень виділив уряд на відновлення медзакладів у 9 областях України

Субвенцію з державного бюджету буде розподілено місцевим бюджетам на відбудову та реконструкцію медичних закладів у рамках Програми з відновлення України. Зокрема, це медзаклади у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Кошти будуть спрямовані на відновлення, ремонт та реконструкцію медзакладів різного профілю, у тому числі й тих закладів, які постраждали від війни та потребують подальшого відновлення.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту