Відтепер в Україні День медичного працівника щороку відзначатимуть 27 липня. Відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

«Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя — День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня», — йдеться в Указі.

Напередодні Міністерство охорони здоров’я України, з огляду на повномасштабну війну росії проти України та запит суспільства й медичної спільноти, оголосило онлайн-голосування для обрання нової дати відзначення Дня медичного працівника.

Таке рішення було викликане тим, що українські медики не повинні мати жодних спільних дат з терористичною росією, яка щодня вбиває мирне населення.

За час повномасштабної війни внаслідок збройної агресії ворог нахабно забрав життя майже 40 медиків на робочому місці. Проте попри постійні обстріли, бомбардування та небезпеку, українські медики щодня продовжують тримати медичний фронт, ризикуючи власним життям та здоров’ям.

Пресслужба МОЗ