Sim_likar

Шановні медичні працівники служби сімейної медицини!

З 19 травня  2011 року Всесвітня організація сімейних лікарів WONCA започаткувала святкування Всесвітнього дня сімейного лікаря. Цей день приурочений не тільки лікарям загальної практики, а й медичним фахівцям, що працюють на первинній ланці.

За даними світової статистики –  80% всіх проблем, пов’язаних зі здоров’ям, в розвинутих країнах світу вирішують сімейні лікарі.

Сьогодні первинна медико-санітарна допомога є пріоритетною службою національної галузі охорони здоров’я.

Лікар загальної практики – сімейної медицини – є важливою фігурою в наданні первинної медичної допомоги населенню. Він працює на рівні першого контакту людини з медициною.

Робота сімейних лікарів  на первинній ланці охорони здоров’я сприяє підвищенню якості і зниженню вартості медичної допомоги населенню. Міжнародний досвід показує, що там, де є досвідчений сімейний лікар, стан здоров’я населення кращий, а лікування доступне, якісне та своєчасне.

Наразі сімейна медицина проходить нелегкий шлях реформування, тому саме відповідальність, фаховість та турбота сімейного лікаря є головними якостями, які сформують його авторитет у пацієнтів.

З нагоди Всесвітнього дня сімейного лікаря висловлюю всім працівникам служби сімейної медицини  області безмежну вдячність за високий професіоналізм та відданість справі. Від усієї душі бажаю вам, шановні колеги,  здоров’я, миру та подальших професійних здобутків.

Президент ГО «Асоціація сімейних лікарів 

Житомирської області» Вікторія Івчук


Рахунок Асоціації сімейних лікарів


 

Установчі документи:


Протокол установчих зборів Асоціації сімейних лікарів


 

14.09.2017 року. Товариство лікарів ЗПСМ