Бути медичним працівником – це професія, але бути талановитим медпрацівником – це стан розуму, душі й серця, непідвладний поясненню. В день професійного свята  медпрацівників Житомирщини вітали вдячні пацієнти й надійні колеги, вірні друзі й люблячі близькі. Й щиро бажали визнання, шани. Адже вам, шановні, як нікому іншому, відомо: щоб досягнути цього, треба багато працювати - все хороше дається нам за труди, до всього треба прикладати зусилля. І якщо запитають вас, що найбільш потрібне для успіху, ви відповісте: воля. Воля й наполеглива копітка праця. Талант, натхнення – все це виховується. Чим? Працею! Формула успіху складається всього з п’яти слів: „Роби те, що ти любиш!” Свого часу ви розгледіли своє покликання – чи не кожен із вас стверджує, що серце підказало. Для людини ж професія, якщо вона правильно обрана, - це шлях до Бога, до самовдосконалення, до того, щоб стати кращим. В усякому разі, така можливість нам дається. Іншого шляху – й це не для пафосу! – крім як через якесь своє призначення, служіння, немає. І ми можемо по праву гордитися кожним, хто працює в галузі охорони здоров’я області. Адже, якщо чесно займаєшся своєю справою – твоє до тебе прийде.

2012_06_21_01
2012_06_21_02

 

У вас, зазвичай, немає вихідних (хто чимось жертвує, той і досягає в житті багато, проте якщо нічого не віддаєш, то нічого й не отримуєш). Але це означає, що ви - потрібні людям. І ми за це вас безмірно поважаємо (а багатьох - щиро любимо).

Якось у священика запитали – це не притча, а цілком реальний факт – чи не гнівлять медпрацівники Бога, вмішуючись у живий організм поза його волею. І Патріарх сказав: „Господь кожній людині дарував життя. Й допомогти їй зробити це життя кращим – теж воля Господня”. Думаю, краще й не сказати - у людей, котрі зупиняють серце, а потім заводять його, є благословіння від Бога.

З нагоди Дня медичного працівника 15 червня у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбулися урочистості.

Медичних працівників області привітали голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, Житомирський міський голова Володимир Дебой, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, Владика Никодим.

Тільки за минулий рік на Житомирщині введено в експлуатацію Брусилівську центральну районну лікарню; відкрито інфекційне відділення  Житомирської центральної дитячої міської лікарні; добудовано приймально-діагностичне та терапевтичного відділення Романівської центральної районної лікарні. За кошти обласного бюджету у минулому році та на початку цього придбано 4 сучасні рентгенівські комплекси у Житомирську, Чуднівську, Олевську центральні районні лікарні, обласну клінічну лікарню; встановлено діагностичну апаратуру в Баранівську, Ємільчинську, Олевську центральні районні лікарні, Житомирську центральну  дитячу міську лікарню, обласний госпіталь для ветеранів війни; відремонтовано низку сільських ФАПів, дільничних лікарень та лікарських амбулаторій тощо.

Житомирщина сьогодні в лідерах за темпами впровадження сімейної медицини. Область першою в Україні запровадила створення закладів сімейної медичної практики і досі активно рухається цим шляхом.

На видатки охорони здоров’я у 2012 році в обласному бюджеті передбачено майже 400 мільйонів гривень, що на чверть більше, ніж у 2011 році.

Лікарів, медсестер, фельдшерів та інших трудівників галузі на святі також привітали заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Балюрко, Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Пісенний подарунок  медики отримали від народного артиста України Анатолія Матвійчука.

Вікторія Паламарчук.