Цьогорічні травневі дні запам’ятаються мешканцям  Червоної Гори не лише знаменним Днем Перемоги: у мікрорайоні відбулась нарешті довгоочікувана подія та здійснилася мрія багатьох городян – урочисто відкрилася сімейна амбулаторія. Довго тягнулася епопея під назвою «Амбулаторія на Червоній Горі», нагадали виступаючі, та наполегливість і невідступність від визначеного завдання Бердичівського міського голови та його команди зробили свою справу: біля оновленого приміщення на вул. Котовського гримів оркестр, посміхалися люди, очікувала свого часу  блакитна стрічка.

2012_05_17_1

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Сьогодні, напередодні найсвітлішого і найрадіснішого свята, ми всі є учасниками приємної події. До неї ми йшли разом із вами, шановні мешканці, разом із медиками, будівельниками, меценатами… Хотів би, щоб мешканці Червоної Гори мали гарне здоров’я і щоб у цьому їм допомагали працівники цього медичного закладу».

Одним із меценатів, згаданих міським головою, виступив депутат обласної ради Олександр Ревега. Народний обранець забезпечив медичний заклад новенькими кондиціонерами.

Олександр Ревега:  «Мені надзвичайно приємно приєднатися до такого великого свята. Побажаю, щоб сюди ходили здебільшого для обстеження майбутні мами. Завдяки міському голові, темпу, що він задає, нам важкувато за ним встигати з допомогою. Планів попереду багато, тож будемо допомагати».

Не могли не порадіти гарній події медики. Коли у місті існує дружба, взаєморозуміння і довіра між владою та громадою,  у такого міста  гарне майбутнє. Таку думку висловив  заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Сергій Кобилінський.

Сергій Кобилінський, заст. начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА: «Мабуть, у цій дружбі, що проявляє ваш міський голова до вашого міста і до галузі здоров’я, зокрема, і виник такий прекрасний медичний комплекс. Дай Бог, аби 67-й рік Перемоги став роком відліку новобудов, у тому числі і закладів охорони здоров’я».

Лариса Бабікова, головний лікар Бердичівської ЦМЛ: «Створені гарні умови для праці медпрацівників і для надання якісної допомоги. А це, серед іншого, означає збільшення відповідальності перед мешканцями мікрорайону. Відкриття такої прекрасної будівлі говорить про те, що слова нашого міського голови не розходяться з ділом».

В їхньому районі мешкає близько 11-ти тисяч бердичівлян, розповідають працівники закладу, з них 2300 дітей та 150 дітей до одного року. До складу амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 1 (так офіційно називається заклад) входить 8 дільниць, 6 з яких обслуговується лікарями загальної практики і дві – педіатрами. Взагалі ж в амбулаторії працює 4 лікарів загальної практики, 2 педіатри, 1 гінеколог, 15 медсестер, 2 молодші медсестри та реєстратор. Функціонуватимуть у закладі кабінети для щеплень та електрокардіограми, фізкабінет. Червоногірці констатують: скаржитися немає на що, мовляв, обладнання сучасне, фахівці хороші, аби здоров’я не підводило.

Катерина Острякова, мешканка мікрорайону Червона Гора: «Простіше нам тепер буде ходити, близенько… Фізкабінет поруч, лікарі гарні, їхати не треба до центральної лікарні… Будинок всередині весь такий гарний. У медиків ставлення до нас гарне: от прийшла сьогодні до них сьогодні, попросила посидіти у прохолоді – не відмовили. Так що спасибі усім – і Мазуру, і Ревезі, і Демусю за таке диво».

Олександр Єжель.

www.trkvik.tv