На цю подію в обласному центрі чекали довгих два десятиліття. Ще в 1992 році на території центральної дитячої міської лікарні Житомира розпочали зведення приміщення інфекційного відділення. Днями – після завершення будівництва та облаштування – новий корпус ввели в експлуатацію.

2012_03_12

 

-Щиро радію тому, що спільно з владою області ми зробили справді гарну справу, - поділився міський голова Володимир Михайлович Дебой. - Ця подія має велике значення для роботи лікувального закладу та життя міста загалом. Адже лікарі-інфекціоністи стоять на сторожі здоров’я та протидіють розповсюдженню інфекційних захворювань. Тож відтепер у новому приміщенні закладу вони матимуть змогу на високому професійному рівні здійснювати лікування дітей із інфекційними хворобами та дітей, котрі потребують інтенсивної терапії, тим самим проводячи важливу роботу зі збереження та відновлення генофонду нації.

Дякуючи владі міста та області, будівельникам, благодійникам – представникам Королівства Нідерландів, які надали гуманітарну допомогу, головний лікар ЦДМЛ Володимир Йосипович Башек наголосив, що потреба в відкритті відділення на базі закладу в останні кілька років надзвичайно загострилася. Тому виділення обласною та міською владою коштів для завершення будівництва нового корпусу свого часу вселило надію, що справа нарешті зрушиться. Тут була проведена не одна робоча нарада будівельників за участю голови облдержадміністрації С.М.Рижука, голови обласної ради Й.А.Запаловського, міського голови В.М.Дебоя. За словами керівника закладу, в медичної громади міста з’явилася впевненість, що корпус буде добудований. Більше того, були обумовлені питання про здійснення додаткових робіт - огородження лікарні, облаштуванні автостоянки для відвідувачів, ремонт харчоблоку, придбання обладнання.

- Тож тепер ми маємо прекрасне відділення, яке готове до лікувального процесу, - сказав Володимир Йосипович. - Щира подяка від працівників лікарні, від дітей міста за турботу про наш заклад, за розуміння та вирішення вкрай важливої проблеми – надання спеціалізованої та висококваліфікованої медичної допомоги дітям. Хай і надалі Бог благословляє нас на добрі діла.

- Для медичної громади міста, зокрема, її педіатричної служби це справді історична подія, - додала завідуюча відділенням, міський інфекціоніст Валентина Петрівна Гудименко. Привітав гостей свята з гарною подією шанований гість - голова Верховної Ради України Володимир Михайлович Литвин. Передавши подарунки - УЗ-апарат та інгалятори – він вручив головному лікареві закладу відзнаку від Верховної Ради.

- Я щиро радію тому, що на Житомирщині зводяться такі споруди – приміщення лікувальних закладів, - відзначив він. - Я переконаний, що наше завдання сьогодні полягає в тому, щоб наповнити це відділення якісним змістом – обладнанням. Тож ми зробимо все можливе, аби до чудових знаючих фахівців була додана необхідна апаратура.

- Це наш обов’язок – служити людям, робити для них добро, - приєднався до вітань високого гостя голова облдержадміністрації Сергій Миколайович Рижук. – Відтепер 56 тисяч дітей мають змогу зберегти та примножити своє здоров’я, а відтак – і рости здоровими. Ось наш найкращий спільний результат. Тож я вдячний уряду, Президенту держави за фінансову допомогу. Ми ж будемо й надалі докладати всіх зусиль для розвитку нашого краю.

- Мені пощастило підписувати рішення обласної ради про виділення трьох із половиною мільйонів гривень із обласного бюджету – ми допомогли місту добудувати цю лікарню, - додав голова обласної ради Йосип Антонович Запаловський. – Тож щиро бажаю медпрацівникам, аби їм комфортно працювалося в таких гарних умовах. А діткам – бути здоровими!

Кращих будівельників, медпрацівників закладу, представників галузі охорони здоров’я міста було відзначено почесними грамотами облдержадміністрації, подяками від обласної ради, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління охорони здоров’я Житомирської міської ради.

Вікторія Паламарчук