У Коростишівській районній лікарні встановлено цифровий флюорограф
В урочистій церемонії з нагоди відкриття оновленого рентгенкабінету, що відбулася минулого вівторка, взяли участь начальник управління охорони здоров’я ОДА О. К. Толстанов, голова райдержадміністрації О. Г. Братунь та його заступник І. О. Чудовська, голова районної ради А. О. Дорошенко, головний лікар ЦРЛ С. В. Бондарчук, медпрацівники.
– Коростишівський ра-йон поки що єдиний в області, де встановлене таке новітнє флюорографічне обладнання, – наголосив у своїй промові  О. К. Толстанов. – У цьому велика заслуга керівників району, котрі глибоко переймаються проблемами медзакладу і вишукують можливості для їх вирішення. Адже буває й так, що обладнання у ту чи іншу лікарню направляється й довгий час там бездіяльно простоює…
– Сподіваємось, що сучасний флюорограф допоможе лікарям вчасно, ще на ранній стадії, виявляти таку небезпечну недугу, як туберкульоз, – зауважив голова РДА О. Г. Братунь.
Олександр Григорович подякував медикам за їх відданість обраній професії, за значний внесок у справу охорони здоров’я жителів Коростишівщини й гарантував подальше сприяння у вирішенні нагальних проблем.
Схвальна оцінка роботи медпрацівників району, котрі ось уже кілька років утримують в обласному рейтингові І-е місце, прозвучала й у виступі голови районної ради А. О. Дорошенка.
До речі, із районного бюджету на ремонт рентгенкабінету було виділено 60 тис. грн. Вартість же самого флюорографа становить 380 тис. грн. Медперсонал кабінету швидко оволодів  технікою  роботи на сучасному апараті, який не тільки дозволяє значно прискорити процедуру проходження рентгену, а й відчутно зменшує дозу радіаційного випромінювання на організм пацієнтів. До того ж, у оновленому кабінеті приємніше й працювати!
Ефективність роботи сучасного цифрового рентген-обладнання того ж дня перевірив на собі й начальник  охорони здоров’я О. К. Толстанов.

Обласний центр здоров’я