Новини

Куди можуть звернутися внутрішньо переміщені особи для отримання допомоги щодо психічного здоров’я?

Стреси, недосипання, негативні спогади, переїзди, втрата і розлука з близькими, кризові ситуації через війну впливають на психічне здоров’я. Все це часто супроводжує внутрішньо переміщених осіб. Зволікання із отриманням кваліфікованої допомоги погіршує психічне самопочуття та впливає на здоров’я безпосередньо.

Детальніше...

 

Україною шириться нова хвиля COVID-19

В Україні спостерігається ріст захворюваності на COVID-19. Також наразі циркулює новий субваріант FLiRT з вищою заразністю. За липень у країні захворіли 11 389 людей, 2 672 з них були госпіталізовані та пройшли стаціонарне лікування.

Детальніше...

 

Близько 300 тисяч українців звернулися зі скаргами на ментальне здоров’я до лікарів первинної ланки за сім місяців 2024 року

За сім місяців 2024 року медичну допомогу за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» отримали 276 926 пацієнтів (дані ЕСОЗ станом на 31.07.24). З них дітей до 17 років (включно) — 42 458.

Детальніше...

 

Пункти щеплень проти COVID-19 в медичних закладах: як дізнатись про наявність вакцин та графік роботи?

За липень в Україні 11 389 людей захворіли на COVID-19, 2 672 з них пройшли стаціонарне лікування у медзакладі. Наразі в країні зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію. Єдиним дієвим та безпечним способом набути імунітет залишається вакцинація. Особливо вона рекомендована для груп ризику.

Детальніше...

 

Як людині зі статусом внутрішньо переміщеної особи укласти декларацію з сімейним лікарем?

Ви вимушені були покинути своє постійне місце проживання і переїхати в інший регіон? Ваш сімейний лікар чи педіатр залишився за попереднім місцем проживання? На новому місці проживання у вас народилася дитина? Саме в таких ситуаціях опиняються люди зі статусом вимушено переміщеної особи. Незалежно від місця проживання або реєстрації, вони можуть в повному обсязі отримувати медичну допомогу.

Детальніше...

 

Цикл вебінарів «Стійкість громади»

Все, що ви хотіли знати про посилення стійкості громади, але не знали в кого запитати.

Детальніше...

 

Як скористатися послугою лікування безпліддя?

В Україні з труднощами зачаття дитини стикаються 12–15% пар, які мріють стати батьками. Лікування безпліддя у жінок та чоловіків потребує використання допоміжних репродуктивних технологій, що для багатьох українських сімей часто є недоступним через дороговартісну медичну процедуру. Натомість пацієнти, яким діагностовано безпліддя, можуть скористатися безоплатною послугою лікування, а витрати покриє держава. Ставка за один повний цикл лікування безпліддя становить 60 324 грн. На цей напрям у бюджет на 2024 рік закладено понад 1,87 млрд гривень.

Детальніше...

 

«Заповнюймо прогалини: підтримка грудного вигодовування для всіх»

Під таким гаслом з 1 до 7 серпня триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Це глобальна кампанія, яка сприяє підвищенню обізнаності щодо грудного вигодовування, а отже, ми маємо привід не лише нагадати про його користь, а й підтримати кожну жінку, яка вирішила стати мамою, що особливо важливо в умовах війни. Починаючи з 1995 року, одночасно з Всесвітнім тижнем щорічно з 1 по 7 серпня проводиться і Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування.

Детальніше...

 

Що треба знати людині зі статусом ВПО для отримання безоплатної медичної допомоги?

Через повномасштабне вторгнення росії понад 8 млн українців вимушено стали внутрішньо переміщеними особами – залишили свої домівки та тимчасово переїхали жити у більш безпечні регіони країни. Кожен може отримати медичну допомогу в однаково повному обсязі, незалежно від місця реєстрації чи місця проживання. Це право реалізується через Програму медичних гарантій, яка, зокрема, покриває потреби внутрішньо переміщених осіб.

Детальніше...

 

Уряд схвалив стратегію контролю злоякісних новоутворень до 2030 року

2 серпня 2024 року Кабінет Міністрів України схвалив Національну стратегію щодо контролю злоякісних новоутворень до 2030 року. Також затверджено план дій з її реалізації до 2025 року.

Детальніше...

 

1-7 серпня — Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

Чому грудне вигодовування важливе для мами й немовляти?

Триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування — а отже, ми маємо привід не лише нагадати про його користь, а й підтримати кожну жінку, яка наважилася стати мамою в такий непростий час. Пам’ятаймо, що передусім кожна мама потребує підтримки, тож якщо ваша родичка, знайома чи подруга нещодавно народила дитину, спитайте, як їй можна допомогти й полегшити побут.

Детальніше...

 

1 серпня почалась Всеукраїнська кампанія з посилення імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця, яка триватиме до кінця року

З ініціативи Міністерства охорони здоров’я Центр громадського здоров’я та обласні центри контролю і профілактики захворювань, за підтримки ВООЗ та ЮНІСЕФ, розпочинають додаткові заходи з імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця. Додатковий раунд з імунізації триватиме до кінця року. Зокрема, дітям, які пропустили планові щеплення за Національним календарем профілактичних щеплень, та дорослим, які не отримали ревакцинацію, медики нагадуватимуть про важливість щеплень та запрошуватимуть на вакцинацію.

Детальніше...

 

Медичний календар на серпень 2024 року

Серпень – місяць поінформованості про псоріаз. Псоріаз – це хронічне неінфекційне захворювання шкіри. Хвороба найчастіше проявляється до 30 років. Псоріаз невиліковний, але його можна успішно контролювати протягом усього життя, якщо слідкувати за перебігом хвороби та дотримуватись рекомендацій спеціалістів.

Детальніше...

 

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Щороку 30 липня, починаючи з 2014 року, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 68/192 від 18 грудня 2013 року.

Детальніше...

 

Чергове відкриття відділення реабілітації

26 липня 2024 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко долучився до відкриття ще одного відділення реабілітації на Житомирщині — в КП «Лікарня №2 ім.В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради. Також участь у заході взяв Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, Житомирської міської ради, працівники медичних установ міста та медіа.

Детальніше...

 

З Днем медичних працівників!

Шановні колеги!

Вже вдруге, починаючи з минулого року, ми відзначаємо 27 липня День медичних працівників відповідно до Указу Президента України №327/2023 від 13.06.2023 року.

Детальніше...

 

Чи вплине на здоров’я українців відмова від переходу на літній час?

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про обчислення часу в Україні». Відповідно до нього від 2025 року Україна більше не переходитиме з зимового часу на літній, а на території України буде закріплений єдиний київський час – UTC+2.

Детальніше...

 

Травма свідка: як розпізнати і що робити

У нас можуть бути різні реакції на травмівні події. У когось цей стан поступово мине, але часом стрес може бути надмірним. У таких випадках говорять про травму свідка.

Детальніше...

 

Росіяни атакували ракетами дві дитячі лікарні в Києві

8 липня росіяни здійснили черговий терористичний акт й атакували ракетами найбільшу дитячу лікарню України «Охматдит». П’ять корпусів медичного закладу (зокрема, і найновіший, введений в експлуатацію під час повномасштабної війни) зазнали пошкоджень. В одній із будівель стався обвал – вона зруйнована вщент. Крім того, пошкоджений корпус Дитячого центру кардіохірургії.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту