15 серпня 2023 року відбулася нарада Національної служби здоров’я України на чолі з Наталією Гусак з керівниками громад Житомирського регіону. Метою заходу є покращення системи громадського здоров’я і надання доступних медичних послуг для кожного жителя регіону.

 

2023_08_16_01

 

 

Програма медичних гарантій “Доступні ліки” НСЗУ вже декілька років успішно реалізується в громадах Житомирщини, надаючи жителям можливість отримати гарантовані державою медичні послуги.

 

Важливою частиною цього процесу є участь 580 аптечних пунктів в державній програмі “Доступні ліки”, де ліки надаються на пільгових умовах, зокрема у сільській місцевості. Зараз доступ до ліків у селах можливий через 60 аптек, але влада переконана, що попит на необхідні препарати, які надаються державним коштом, набагато вищий.

 2023_08_16_02

“Тому ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зробити цю послугу від держави доступною для кожного” – зазначила Наталія Гусак.

 

Також під час наради було обговорено перспективи впровадження роботи мобільних аптечних пунктів, які ще більше сприятимуть доступності медичних послуг у віддалених регіонах.

 

Під час наради обговорили співпрацю медичних закладів області з НСЗУ.

2023_08_16_03

 

Житомирська ОВА розуміє важливість доступності медичних послуг та найнеобхідніших ліків для пацієнтів у сільській місцевості. Також Житомирська ОВА співпрацює з агентством США з міжнародного розвитку (USAID) для забезпечення медичних послуг та ліків віддаленим громадам області через мобільні медичні бригади та аптечні пункти.

 

Зараз активно створюються мобільні медичні бригади та аптечні пункти, які з першого етапу будуть діяти у Народицькій громаді.

Житомирська ОВА