Міністерство охорони здоров’я України з профільними міністерствами та установами активно долучається до проведення Сьомого Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме до 21 травня 2023 року. Його головна мета – зменшити кількість травм та летальних випадків на дорогах.

2023_05_16_01

За даними ВООЗ, дорожньо-транспортний травматизм залишається однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. В Україні за 4 місяці 2023 року сталося 6 904 ДТП з потерпілими та загиблими, – повідомляють у Патрульній поліції України. 852 особи загинули, понад 7,5 тисяч отримали травми. Найбільше ДТП зареєстровано у Дніпропетровській і Львівській областях та у Києві.

«Ми всі разом прагнемо зробити дороги безпечнішими та забезпечити першу допомогу постраждалим у разі ДТП якомога швидше. Від кожного з нас залежить, скільки життів можна врятувати – це і розуміння громадян про домедичну допомогу, наявність аптечок у транспорті та культура донорства крові. Це і міжвідомчий виклик. Для МОЗ – це навчання навичкам надання домедичної допомоги водіїв та населення, покращення роботи швидкої медичної допомоги та забезпечення і підтримка запасів крові у центрах служб крові на необхідному рівні», – сказав заступник міністра охорони здоров’я–головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

У межах Тижня безпеки дорожнього руху за підтримки МОЗ у регіонах відбудуться навчання для водіїв з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП. Враховуючи виклики воєнного часу, йтиметься і про допомогу при отриманні мінно-вибухових травм. (Детальніше:Ошибка! Недопустимый объект гиперссылки. https://bit.ly/3VYW8kv).

«Ми також підтримуємо донорські рухи та закликаємо долучатися до акції “Здай кров – врятуй життя”. Для цього звертайтеся до центрів служби крові або найближчої районної лікарні», – наголосив Ігор Кузін.

За даними Патрульної поліції, за чотири місяці 2023 року на території країни зареєстровано 2 032 ДТП за участю пішоходів, у яких загинуло 318 осіб, 1 845 пішоходів отримали травми.

Пресслужба МОЗ