Новини

МОЗ працює над вирішенням проблеми кадрового дефіциту галузі охорони здоров'я

Як визначив Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко на підсумковій колегії МОЗ, на сьогодні однією з основних проблем в галузі є кадрове забезпечення медичних закладів. За офіційною статистикою МОЗ, кількість вакантних посад лікарів становить 46 962 особи. Загалом, забезпеченість лікарями в Україні становить 43,2 на 10 тис. населення (із них - 27 лікарів на 10 тис. населення, які безпосередньо надають медичну допомогу (всього в Україні 123 217 практикуючих лікарів), решта - молодший медичний персонал, санітарні лікарі, організатори охорони здоров'я, науковці, освітяни тощо.

Детальніше...

 

Зміни в охороні здоров'я допоможуть людям відчути, що якість надання медичної допомоги стала кращою, а лікарям - що працювати стало легше

Одним із важливих пріоритетів реформування нашої країни, якому велику увагу приділяє Президент України Віктор Янукович, є реформа галузі охорони здоров'я. Адже це стосується здоров'я кожного громадянина нашої країни. Про це наголосила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова під час робочої поїздки з Міністром охорони здоров'я України Олександром Аніщенко до Дніпропетровської області.

Детальніше...

 

З 1 липня 2011 року збільшено розмір посадових окладів медичних працівників

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 № 524 "Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" з 01 липня 2011 року було збільшено розмір посадового окладу лікаря (в т.ч. педіатра, дільничного терапевта). За єдиною тарифною сіткою (далі - ЄТС) розмір першого тарифного розряду з 01.07.2011 становить 635 грн. Відповідно розмір посадового окладу лікарів:

Детальніше...

 

Підсумки діяльності галузі охорони здоров'я за перше півріччя 2011 року

В п'ятницю 29 липня 2011 року відбулося виїзне засідання колегії управління охорони здоров’я в м. Коростишеві. Надаємо вашій увазі виступ в.о. начальника УОЗ ОДА О. М. Торбаса на колегії управління охорони здоров`я облдержадміністрації

Детальніше...

 

Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства

Таку назву має Національний проект, метою якого є забезпечення населення доступною висококваліфікованою медичною допомогою, комфортними умовами народження та виходжування дітей шляхом створення мережі регіональних перинатальних центрів. На першому етапі проекту передбачено створення такого центру, зокрема, й у Житомирській області.

Детальніше...

 

Загальнодержавна конференція лікарняних кас

Напрямки реформування охорониздоров’я, діяльності лікарняних кас в Україні, розробка єдиних методологічних принципів їх функціонування, забезпечення медичного супроводу при лікуванні у медичних закладах  м. Києва та інших регіонів України розглядалися на звітно-виборній конференції Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників лікарняних кас України», яка проходила із 30 червня по 1 липня на базі благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області».

Участь у конференції взяли представники із 16 регіонів нашої держави, засоби масової інформації.

 

Детальніше...

 

Співпраця задля здоров’я людей

Спеціалісти обласного медичного кон-сультативно-діагностичного центру переконані, що співпраця з фахівцями інших медичних лікувальних та наукових установ (до того ж не лише вітчизняних, а й закордонних) – це запорука кращого обстеження пацієнтів. У цьому тут вкотре переконалися під час нещодавнього приїзду делегації з університету японського міста Нагасакі.

Детальніше...

 

Депутати обласної ради відвідали обласну дитячу лікарню

З метою вивчення потреб закладу, спрямованих на покращення умов перебування хворих, удосконалення і впровадження нових технологій у роботі, 6 липня депутати обласної ради відвідали обласну дитячу лікарню Житомирської обласної ради. Головний лікар закладу В.Ф. Марченко ознайомив голову постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Г.М. Ломакова, членів постійної комісії В.С. Русака, О.М. Білецького з відділеннями лікарні, розповів про роботу колективу щодо впровадження нових методів лікування, про проблеми, які необхідно вирішувати спільними зусиллями. Депутати також провели зустріч з колективом лікарні, у якій взяли участь завідувачі відділень, старші медсестри, члени профспілкового комітету лікарні. Питання щодо вирішення життєво важливих проблем обласної дитячої лікарні будуть розглядатися на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

 

Підведено підсумки

У першому півріччі поточного року відбулося чотири засідання Громадської ради при управлінні охорони здоров’я ОДА, на яких розглядались наступні питання:

-підсумки роботи Громадської ради за минулий рік та завдання на поточний;

-аналіз листів та заяв від населення до управління охорони здоров’я;

-заслуховувалась інформація головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф С.О.Афонічкіна щодо підготовки до Євро-2012.

Серед інших розглянутих злободенних питань – дитячий травматизм, якість питної води, проблеми харчування, використання фінансів, виділених для охорони здоров’я; аналіз захворюваності серед медпрацівників та вихід на інвалідність, робота профспілок, соціальний захист медпрацівників та їх оздоровлення.

Членами Громадської ради підготовлено лист до Кабінету Міністрів про необхідність збільшення зарплат  медпрацівникам та  до місцевих органів щодо збільшення фінансування для завершення ремонту та облаштування  навчального центру при МНС.

А.О.Мельничук,

голова Громадської ради,

заслужений лікар України.

 

Янукович призначив Олександра Толстанова заступником Міністра охорони здоров'я України

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 705/2011

Про призначення О.Толстанова заступником Міністра охорони здоров'я України


Призначити ТОЛСТАНОВА Олександра Костянтиновича заступником Міністра охорони здоров'я України.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ
22 червня 2011 року
 

Новее обладнання для кращої діагностики

Згідно з новою програмою, яка діє в Житомирській області, стосовно покращення матеріальної бази медичних закладів, за кошти обласного бюджету придбано п’ять рентгенівських систем. Першою апарат отримала Житомирська центральна районна лікарня.

Детальніше...

 

Нагороди тим, хто вірний своєму покликанню

За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток системи охорони здоров’я області, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня медичного працівника нагородити:

Детальніше...

 

Житомирський діагностичний центр відсвяткував 20-ту річницю

Імідж і авторитет області забезпечують не заклади і не визначні події, і навіть не фінансова спроможність, а добрі справи. За ними стоять люди, які поступово, крок за кроком, щодня наполегливо служать обраній професії.

Детальніше...

 

У Житомирі відремонтували бактеріологічну лабораторію обласної лікарні

Напередодні свята медичного працівника в Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського відкрився реконструйований бактеріологічний відділ централізованої  клініко-діагностичної лабораторії, який функціонує в обласній лікарні з 1980 року. На сьогодні для відділу облаштовано окремий поверх з 22 робочими кімнатами, проведено капітальний ремонт приміщень, підведено нові газові прилади, встановлено вентиляційні установки, - усе відповідає нормативам державних санітарних правил.

Детальніше...

 

Донорство – це перш за все милосердя

Відзначати Всесвітній день донора крові на Житомирщині вже стало традицією. Тож у цей день в Житомирському обласному центрі крові зібрались донори й ті, хто хотів подякувати їм за благородний порух серця. Адже донор, здаючи кров, рятує життя, допомагає поліпшити здоров’я хворих. Метою заходу також було залучення більшої кількості людей до донорства крові.

Детальніше...

 

Поїздка в село Бараші

06.06.2011 року начальник управління О.К. Толстанов з робочим візитом здійснив поїздку в Ємільчинський район, населиний пункт село Бараші.

 

Нарада з керівниками медичних установ області

Голова обласної ради Й.А. Запаловський 19 квітня провів нараду із керівниками установ медичної галузі, які знаходяться у спільній власності територіальних громад області. Також участь у нараді взяли перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Балюрко, начальник управління охорони здоров’я ОДА Олександр Толстанов.

Детальніше...

 

Житомирщина має шосте видання Лікарського формуляра

2011-06-02_100239За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), раціональне використання лікарських засобів вимагає, щоб пацієнти отримували медикаменти відповідно до своїх клінічних потреб у дозах, які відповідають їх індивідуальним вимогам (правильно вибрана доза, чіткі  інтервали між уведенням та необхідна тривалість прийому препарату). Всі лікарські засоби мають бути належної якості,  наявними та доступними, за найнижчою вартістю для пацієнтів і суспільства.

Детальніше...

 

Єдиний простір

В прес-службі обласної ради 13 квітня відбулось засідання пос-тійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, на якій депутати обговорювали питання створення єдиного медичного простору в Коростенському регіоні.

Детальніше...

 

Реформування галузі – процес тривалий

Головні складові реформування системи охорони здоров`я - виваженість та розуміння його необхідності. Визначення їх головними – не випадкове. Адже здійснення процесу вимагає насамперед неабияких коштів, що за нинішніх часів стає досить проблематичним. Тому фахівці галузі, усвідомлюючи, що питання в Україні назріло вже давно, при його вирішенні перш за все прагнуть зробити все для того, аби з максимальною віддачею й максимальною потребою для людей використати наявні ресурси – й людські, й матеріальні.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту