Новини

Як розвивається телемедицина в Україні: підсумки й плани на 2024 рік

У 2023 році впровадження телемедицини в Україні вийшло на новий рівень: ухвалили стратегію розвитку телемедицини, внесли законодавчі зміни та інтегрували гуманітарні телемедичні рішення у заклади охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Медична маска в епідсезон ГРВІ, грипу та COVID-19: кому і в яких випадках рекомендована?

Медичні маски, дотримання дистанції та введення «локального карантину» в окремих містах чи областях під час значного підйому рівня захворюваності на гострі респіраторно-вірусні захворювання — це одні з основних протиепідемічних та профілактичних норм, які попри скасування загальнонаціонального карантину через COVID-19 діють в Україні на постійній основі. Такі протиепідемічні заходи можуть застосовувати в областях чи окремих районах, містах, де зафіксовано перевищення епідемічного порога. Або в разі спалаху респіраторно-вірусних інфекцій в окремих установах чи організаціях, навчальних закладах. Наприклад, в окремих класах чи школах або на підприємствах.

Детальніше...

 

Нова віха діагностики вагітних: телемедицина відкриває передові можливості

Телемедицина як складова догляду за вагітними в Україні отримує новий імпульс розвитку завдяки програмно-апаратному рішенню, наданому як гуманітарна допомога компанією «Carebits» (Польща). Цей проєкт працює в Україні з 2022 року, завдяки йому вже надано понад 6000 консультацій для майже 2000 вагітних жінок по всій країні.

Детальніше...

 

Медичний календар на січень 2024 року

Січень – місяць обізнаності про рак шийки матки. Його мета – підвищити обізнаність про рак шийки матки та вакцинацію проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) для запобігання розвитку цього захворювання. Рак шийки матки є четвертим за поширеністю раком у жінок. За допомогою комплексного підходу до профілактики, скринінгу та лікування рак шийки матки може бути усунений як проблема громадського здоров’я протягом покоління.

Детальніше...

 

Уряд затвердив порядок раннього виявлення порушень розвитку у дітей до 4 років

Система раннього втручання передбачає виявлення та профілактику порушень розвитку у дітей, поліпшення їхнього розвитку, підвищення якості життя, супровід та підтримку сімей з дітьми віком від народження до 4 років та запобігає інвалідизації дітей у майбутньому.

Детальніше...

 

55 випадків захворювання на кір зафіксовано в Україні за 11 місяців 2023 року

Випадки кору медики реєстрували у 13 областях та столиці. Найбільше у Тернопільській області – 12 випадків, у м. Києві – 10 та сім – у Львівській області. Серед 55 тих, хто захворів у 2023 році, – 31 дитина віком до 17 років.

Детальніше...

 

Долучайтеся до опитування щодо рівня рухової активності українців

Міністерством молоді та спортом України у співпраці з Державною службою статистики України створено анкету для проведення онлайн-опитування населення для моніторингу основних показників рухової активності різних вікових груп та соціальних верств населення, стимулюючих і стримуючих факторів.

Детальніше...

 

МОЗ погодило плани розвитку госпітальних округів спроможної мережі медзакладів

У липні 2023 року розпочався наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі медзакладів.

Детальніше...

 

Засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

14 грудня 2023 року в Житомирській обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Детальніше...

 

Зима і спорт: чи варто припиняти звичні фізичні активності з настанням холодів

Доросла людина має щотижня приділяти помірній фізичній активності 150–300 хвилин та щонайменше двічі на тиждень виконувати вправи, які залучають у роботу всі основні групи м’язів. Це – рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я для фізичного і психічного здоров’я. Та як їх дотримуватися взимку? І чи варто «впадати в зимову сплячку» із настанням холодів?

Детальніше...

 

Що потрібно знати про ґендерно зумовлене насильство (ҐЗН)?

 Ґендерно зумовлене насильство (ҐЗН) — це проблема у сферах громадського здоров’я, ґендерної рівності та прав людини.

 

Детальніше...

 

Медичний календар на грудень 2023 року

Грудень – місяць безпечних іграшок та святкувань. Проголошений Американською академією офтальмології з метою підвищити обізнаність про певні правила безпеки під час вибору подарунків для дітей та запобігти необережній поведінці дорослих і дітей під час святкувань, щоб уникнути нещасних випадків, зокрема, травмування очей.

Детальніше...

 

В Україні зареєстровано 158 803 випадки ВІЛ-інфекції, з них 9 769 – у 2023 році

1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. У цей день ми говоримо про захворювання, від якого у світі померло близько 40,4 мільйона людей.

Детальніше...

 

Телемедичні консультації стануть доступними для всіх: переваги, які матимуть пацієнти

МОЗ спільно з НСЗУ впроваджують зміни у сфері електронної охорони здоров’я, створюючи на рівні держави нові функціональні можливості для телемедицини. Так, надалі в межах електронної охорони здоров’я будуть впроваджені сервіси телеконсультування, телерадіології та телеметрії – послуг, які наразі є найбільш актуальними для українців. Ця ініціатива, зокрема, є відповіддю на гостру потребу в забезпеченні доступу до медичних послуг для людей, які проживають у віддалених від медичної допомоги регіонах, та для тих, хто постраждав від війни.

 

Детальніше...

 

Більше ніж 200 тисяч доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19 доставлено в Україну для безоплатних щеплень

Це оновлена версія вакцини «Comirnaty» від американської компанії «Pfizer», адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив вакцину в країну, далі вона буде розподілена між усіма областями. Спеціалісти обласних центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) забезпечуватимуть зберігання та транспортування вакцин до медзакладів із дотриманням вимог «холодового ланцюга».

 

Детальніше...

 

Покращення якості реабілітації: що зміниться для тих, хто надає реабілітаційні послуги?

Задля створення гідних умов в медзакладах, які надають реабілітаційну допомогу, ще в вересні уряд ухвалив постанову про зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики. 29 листопада 2023 року вони набувають чинності.

Детальніше...

 

Стійкість до антибіотиків: чим загрожує та як її зупинити

З 18 до 24 листопада відзначається Всесвітній тиждень обізнаності про стійкість до протимікробних препаратів, яку називають ще антибіотикорезистентністю. Стійкість бактерій до антибіотиків виникає через їхнє надмірне використання, неправильне призначення, недотримання пацієнтами курсу лікування. З кожним неправильним використанням антимікробного препарату якісь із бактерій виживають. Вони розмножуються далі, і нове покоління цих бактерій вже неможливо знищити цим антибіотиком.

 

Детальніше...

 

14 листопада – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

Цукровий діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну чи організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін.

 

Детальніше...

 

Лікарняний до 5 днів можна відкрити дистанційно – з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ

На період дії воєнного стану повертається можливість пацієнтам з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ відкривати лікарняний дистанційно, як це було під час пандемії.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту