29 листопада 2013 року на базі Житомирського інституту медсестринства під головуванням директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса та за участю заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих, заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентини Грищук, голови обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алли Супряги, головних лікарів обласних ЛПЗ,  керівників навчальних медичних та фармацевтичного закладів області відбулося засідання  колегії департаменту  охорони здоров'я ОДА, в рамках  якого було продовжено заняття  Української кардіологічної школи ім. М.Д.Стражеска на тему «Українські та міжнародні консенсуси щодо профілактики та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань».

2013_11_29_01

Відповідно до програми кардіологічної школи цього дня, зокрема, перед керівниками та провідними фахівцями охорони здоров’я Житомирщини виступив директор ДУ «Національний науковий центр «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» НАМН України, професор Володимир Коваленко, який окреслив  напрямки стратегії розвитку кардіологічної допомоги в Україні в умовах реформування галузі. За словами доповідача, насамперед йдеться про популяційні стратегії, тобто первинну профілактику, формування здорового способу життя, зменшення факторів ризику, формування комплайнсу населення з медичними працівниками. А також про вдосконалення спеціалізованої допомоги, а саме: забезпечення спадкоємності та етапності у роботі спеціалізованих підрозділів кардіології. Крім того, складовими даної стратегії є моніторинг та медичний супровід пацієнтів після хірургічних та інтервенційних втручань, формування регістрів, наявність сучасної медичної інфраструктури та проведення відповідної кадрової політики.

2013_11_29_02

Медико-соціальні аспекти допомоги хворим на артеріальну гіпертензію в Україні висвітлив головний кардіолог МОЗ України, професор Юрій Сіренко.

Із сучасною тактикою профілактики і лікування артеріальної гіпертензії на основі доказової медицини слухачів ознайомила професор Євгенія Свіщенко.

2013_11_29_03

Про перспективи та реальний стан лікування аритмій в Україні йшлося у виступі професора Олега Сичова.

2013_11_29_04

Професор Юрій Соколов ознайомив присутніх з організацією забезпечення допомоги хворим з ГКС з елевацією сегмента ST: стандартами сучасної реперфузійної терапії.

Також розглядалося питання виконання рішень попередніх засідань колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua