Починаючи з 2023 року, День медичних працівників відзначатимуть тепер 27 липня. Відповідний Указ 13.06. 2023 р. підписав Президент України Володимир Зеленський.

2023_07_27_01

«Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя — День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня», — йдеться в Указі.

 27 липня – це новий день, коли українці віддаватимуть шану героїчним медикам, хоробрим і незламним, які щодня під сиренами та вибухами рятують інших. Цілодобово вони лікують тих, хто цього потребує, вихоплюють із лабетів смерті поранених, приймають у цей світ нових українців. Велика подяка кожному і кожній, хто сьогодні тримає медичний фронт.

 І вже не вперше багато українських медиків відзначатимуть професійне свято на роботі, демонструючи професіоналізм і неймовірну витримку. Хтось на передовій, хтось у тилу, але всі разом  ви робите надзвичайно важливу справу – рятуєте життя українців, демонструючи гідні приклади мужності і героїзму.

Нині 3 746 лікарів та 8 844 молодших фахівці з медичною освітою стоять на захисті життя і здоров’я жителів Житомирської області, з них у лавах ЗСУ –  83 лікарі і 119 молодших медичних спеціалістів з медичною освітою. Наші медики щодня у швидких, лікарнях, шпиталях та бомбосховищах допомагають боротися з хворобами, роблять щеплення, приймають пологи, проводять операції та виконують ще багато інших завдань, які ставить перед нами сьогодення, щоб вберегти наше здоров’я!

Ми вдячні всім медичним працівникам, усім, хто працює у лікувальних закладах нашої області, за відданість у роботі попри будь-які виклики!

Величезна подяка вам за професіоналізм, хоробрість, мудрість, людяність, любов до людей! Слава Україні!

Департамент охорони здоров’я Житомирської ОВА