28-29 листопада у Житомирі на базі Житомирського інституту медсестринства проходять заняття  Української кардіологічної школи ім. М.Д.Стражеска на тему «Українські та міжнародні консенсуси щодо профілактики та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань». У роботі школи беруть участь головний кардіолог МОЗ України, професор Юрій Сіренко, професор Михайло Лутай, професор Євгенія Свіщенко, професор Олег Сичов, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас та обласний позаштатний кардіолог Олена Ільчишина.

2013_11_28_01

Слід зазначити, що Українська кардіологічна школа ім.М.Д.Стражеска була започаткована у 2002 році. За цей час практичні лікарі України провели велику роботу, спрямовану на підвищення рівня та ефективності лікування кардіологічних хворих. Цьогорічна тематика лекцій спрямована на подальшу освіту лікарів та присвячена огляду українських та міжнародних консенсусів у лікуванні хвороб органів кровообігу.

2013_11_28_02

Під час роботи кардіологічної школи терапевтам, кардіологам та лікарям загальної практики-сімейної медицини Житомирської області представлено оновлені рекомендації щодо лікування основних серцево-судинних захворювань та синдромів, огляди сучасних лікарських засобів, розглянуто їх місце у фармакотерапії кардіологічної патології.

2013_11_28_03

Учасникам кардіологічної школи надані методичні рекомендації, інформаційні матеріали та відповідні сертифікати.

Прес-центр ДОЗ

тел (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua