29 квітня колектив Житомирської обласної дитячої  клінічної лікарні на чолі з головним лікарем Віктором Федоровичем Марченком  приймала представників шведського благодійного фонду «Green Cross» Марію Кармеллу Вітальяно Террі – директора міжнародної програми «Соцмед» та голову правління, виконавчого директора та засновника «Green Cross» в Україні Юрія Сапігу, які презентували медичному закладу сучасний мікроавтобус.

30.04.2013_1

 

-Наша лікарня, - розповідає В.Ф.Марченко, -  постійно шукає шляхи щодо співпраці з різними міжнародними благодійними фондами. З 2001 року ми активно співпрацюємо зі шведським благодійним фондом  «Green Cross» і щоразу розширюємо коло нових програм. Це й допомога дітям хворим на цукровий діабет, лікування дітей з хронічними захворюваннями, які проживають у районах, що зазнали радіаційного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС тощо. У 2006 році ми вже отримали один автомобіль від «Green Cross», завдяки чому в середньому тричі на місяць робочими групами у складі провідних фахівців лікарні проводяться диспансерні огляди дитячого населення з метою виявлення хворих діток та надання їм висококваліфікованої медичної допомоги. Доволі часто нашим спеціалістам доводиться проводити на місці й хірургічні операції.

30.04.2013_2

З появою нового мікроавтобусу від «Green Cross» лікарі Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні зможуть значно активізувати свою роботу в цьому напрямку та долучитися до нових програм.

Прес-центр ДОЗ

E-mail:  press@ztomc.net.ua

тел 41-37-72