26 квітня під головуванням в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  Сергія Володимировича Кобилінського відбулося засідання колегії ДОЗ, яке проходило у Житомирському інституті медсестринства.

26.04.2013_1

 

В роботі колегії взяли участь заступник директора департаменту охорони здоров’я Валентина Олегівна Грищук, голова обласного комітету профспілки працівників охорони здоров’я Алла Федорівна Супряга, головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, обласних лікувально-профілактичних закладів, центрів, санаторіїв, керівники навчальних закладів галузі, начальники управлінь і відділів охорони здоров’я міст та районів області, головні штатні та обласні позаштатні фахівці.

26.04.2013_2

- Сьогодні у день 27-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, - наголосив у своєму виступі С.В.Кобилінський, - ми першим розглядаємо питання про стан диспансерного спостереження та поліпшення медичного забезпечення постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС.  На початок 2013 року в області проживає 326 тис. 706 громадян, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, із них більше 9 тис. осіб мають інвалідність, яка пов’язана з чорнобильською катастрофою.

Про стан диспансеризації цієї категорії населення доповідав обласний позаштатний радіолог, керівник центру радіаційного захисту населення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Юрій Іванович Данилюк. За його словами, для Житомирської області з державного бюджету було передбачено додаткове виділення коштів  у сумі 2 млн. 312 тис. грн.  Відповідно до доручення Президента України, з метою забезпечення соціальної політики щодо підвищення стандартів життя постраждалих. Ці кошти спрямовані на лікування осіб, інвалідність яких пов’язана з чорнобильською катастрофою.

26.04.2013_3

На засіданні колегії ДОЗ облдержадміністрації також розглядалося питання про стан взаємодії з ЛКК та шляхи поліпшення роботи МСЕ серед працездатного населення області, про що доповідав головний лікар обласного центру медико-соціальної експертизи Олександр Андрійович Донець.

Про стан медичного забезпечення учасників та ветеранів Великої Вітчизняної війни доповідав головний лікар обласного госпіталю для ветеранів війни Леонід Петрович Сога.

На засіданні колегії ДОЗ також йшлося про хід виконання попередніх рішень та наказів.

Прес-центр ДОЗ