Під головуванням заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентини Олегівни Грищук 25 квітня в Житомирському інституті медсестринства відбулася регіональна нарада з питань модернізації первинної медико-санітарної допомоги за участю заступника начальника управління реформ медичної допомоги МОЗ України В’ячеслава Вікторовича Євтушенка,  завідувачки відділення медичної допомоги Інституту стратегічних досліджень МОЗ України Кондратюк  Наталії Юріївни, заступника головного лікаря  Вінницької обласної лікарні Василя Станіславовича Іванашка.

25.04.2013-1

Регіональній нараді передувала поїздка учасників наради з інших регіонів до Новоград-Волинського району, де вони ознайомились з роботою центру ПМСД, зокрема відділення сестринського догляду, міською та сільськими амбулаторіями.

25.04.2013-2

-Нам відомо, - запевнив у своїй промові В.В.Євтушенко, - що медичні працівники Житомирщини дуже ретельно вивчають досвід 3-х пілотних областей та м. Києва щодо створення центрів ПМСД. Сьогодні ми переконалися, що в області є гарні напрацювання в цьому плані, хоча мають місце й негативні моменти. Сьогодні нормативна база дає можливість створювати центри ПМСД, а тому відповідно до плану Національних дій на 2013 рік вони мають і будуть створені в кожному районі.

Організатори наради закликали  головних лікарів ЛПЗ не гаяти часу, а знаходити спільну мову з головами районних рад щодо відкриття центрів ПМСД.

Прес-центр ДОЗ