Круглий стіл під такою назвою, на відзначення  95-річчя утворення Товариства Червоного Хреста України, відбувся 23 квітня  в Житомирському інституті медсестринства.


2013_04_23_01

В урочистому заході брали участь голова Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр Володимирович Богдан, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Дмитрович Долгих, заступник голови обласної ради Володимир Юрійович Арешонков, голова обласного комітету профспілки працівників охорони здоров’я Алла Федорівна Супряга, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Володимирівна Усольцева, головні лікарі медичних закладів, представники громадських організацій, працівники, благодійники, волонтери та ветерани червонохресного руху Житомирщини.

У своїй діяльності волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України завжди керуються принципами, що ґрунтуються на одвічному прагненні людей до миру і злагоди.

- За сприяння органів державної влади, - наголосив у своєму виступі О.В.Богдан, - Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста працює над реалізацією 11 гуманітарних програм, серед яких, зокрема, є програма «Патронажна служба», що діє в області з 1961 року. На сьогодні в патронажній службі області працює 171 медична патронажна сестра милосердя.

У 1997 році обласною організацією товариства Червоного Хреста було  створено перший в Україні ХОСПІС, що діє в Коростені та має свій філіал у с. Щорсівка.

2013_04_23_02

З 1991 року в області успішно реалізується Міжнародна Чорнобильська програма, завдяки якій жителі області проходять обстеження у пересувній діагностичній лабораторії.

2013_04_23_03

Працівники Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста отримали на свою адресу чимало теплих слів та привітань, а кращі із них нагороджені відзнаками облдержадміністрації, обласної ради, обкому профспілки працівників охорони здоров’я.

Прес-центр ДОЗ

E-mail: press@ztomc.net.ua

тел 41-37-72