Інформація є необхідною умовою медичної діяльності, адже кожен медичний працівник повинен підтримувати свій професійний рівень впродовж усього життя. Інформаційне забезпечення медичних працівників є безперечно важливим напрямком діяльності медичної галузі області, і цю функцію традиційно виконує бібліотека.

2013_04_18_01

 

Обласна наукова медична бібліотека – єдина в Житомирському регіоні установа, яка виконує функції центру наукової медичної інформації – зацікавлена в тому, щоб бути активним учасником інформаційного суспільства. Бібліотека комплектує свій фонд актуальними фаховими виданнями, передплачує майже 100 назв української і російської медичної періодики, активно працює у рамках міжрегіональної корпоративної системи медичних бібліотек у напрямку формування електронного каталогу, пропагує і впроваджує нові інформаційні технології обслуговування користувачів (через власний веб-сайт), презентує нові видання на переглядах, днях інформації, спеціаліста, на засіданнях медичних товариств.

2013_04_18_02

Гарною традицією в області стали комплексні інформаційні заходи, які зазвичай проходять в обласній медичній книгозбірні навесні. Уже третій рік поспіль «Місячник наукової медичної інформації» працює для медичної громадськості області, цього року - з 1 по 30 квітня. Захід проводиться з метою активізації професійного читання фахівців - медиків та на виконання плану основних напрямків діяльності та заходів медичної галузі області. Він спрямований на підтримку високого престижу читання в суспільній свідомості та великого значення друкованих видань, як важливого джерела інформації.

2013_04_18_03

Цьогоріч у програмі місячника: перегляд нових надходжень актуальної медичної літератури та фахової періодики до фонду ОНМБ за 2012- І квартал 2013 р. Представлено понад 400 примірників творів друку з усіх розділів медицини; виставка-продаж видавництвом „Медична книга” (Вінниця) вітчизняних видань та видань країн близького зарубіжжя з медицини та суміжних галузей знань; презентація послуг та можливостей бібліотеки в інформаційному забезпеченні спеціалістів галузі, надання консультацій щодо використання інформаційних ресурсів у традиційній та електронній формі; демонстрація інформаційних можливостей веб-сайту бібліотеки (путівник по сайту, користування електронним каталогом бібліотеки, віртуальною довідкою); виставка творчих робіт «Натхнення»; експозиція художніх картин та вишиванок.

Захід проходить в приміщенні ОНМБ (вул. Пушкінська,62) з 10-ї до 18-ї години.

Прес-центр ДОЗ

E-mail: press@ztomc.net.ua